30.9.21

Μήπως τσακώνονται για το ποδόσφαιρο τα παιδιά;...


Επεισόδια, κουκουλοφόροι, ξύλο, τσαμπουκάδες, μαθητές εναντίον εξωσχολικών. Κάτι τέτοια ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες κι ο νους μας πάει στον Παύλο, που τον μαχαίρωσαν «για το ποδόσφαιρο».  Όπως και τότε, έτσι και τώρα τα ΜΜΕ ή δεν τολμούν, ή δεν θέλουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Είτε...αποκρύπτοντας είτε θολώνοντας τα νερά με υπονοούμενα, παίζουν για ακόμη μια φορά ένα βρόμικο παιχνίδι που ξαναβάζει στο παιχνίδι τους νεοναζί. Τι κι αν χαιρετούν ναζιστικά μέσα από το προαύλιο του σχολείου, τι κι αν επαναλαμβάνουν τα συνθήματα του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, τι κι αν τους καλύπτει πολιτικά η εγκληματική οργάνωση; Για την πλειονότητα των ΜΜΕ δεν πρωταγωνιστούν χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί στις αθλιότητες της Σταυρούπολης.

Όλα παρουσιάζονται ανώνυμα και αποχρωματισμένα. Μαθητές και εξωσχολικοί. Μέλη πολιτικών νεολαιών που παρενοχλούν μαθητές. Και επεισόδια. Μόνο αυτό επαναλαμβάνουν μονότονα. Επεισόδια. Η μαγική λέξη που ενεργοποιεί τα συντηρητικά ανακλαστικά της πλειονότητας των τηλεθεατών και των αναγνωστών τους. Κάτι κωλόπαιδα που τσακώνονται.  Ίσως και για το ποδόσφαιρο. Κι αυτό λογικό θα ακουγόταν έτσι όπως μας έχετε μάθει και όπως μας έχετε συνηθίσει. Αλλά προς Θεού. Μην πείτε λέξη για νεοναζί, για ακροδεξιούς τραμπούκους, για τα μαχαίρια και τα ρόπαλα που βγήκαν από τις ντουλάπες της εγκληματικής οργάνωσης.  Όπως δεν λέγατε λέξη και τόσα χρόνια, που το μόνο που ξέρατε να μας πουλάτε ήταν η τόσο βολική και εύπεπτη θεωρία των δύο άκρων.

Έτσι και τώρα. Στα ίδια μονοπάτια πορεύεστε και την ίδια πορεία ακολουθείτε. Σαν να μην διδαχτήκατε τίποτα από τα λάθη σας. Και δεν διδαχτήκατε γιατί ποτέ δεν τα παραδεχτήκατε. Γι’ αυτό και τα επαναλαμβάνετε με την ίδια επικίνδυνη συνέπεια…

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: