29.9.21

Αναλώσιμοι γιατροί και αναντικατάστατοι αστυνομικοί...


Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εκπαιδεύσεις έναν γιατρό και πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να εκπαιδεύσεις αντίστοιχα έναν αστυνομικό; Το απλό αυτό ερώτημα θα μπορούσε κανείς να απευθύνει στον κύριο Σκέρτσο, που με υπερβολική άνεση μας εξήγησε από...τηλεοράσεως ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας, καθώς είναι δύσκολο, όπως μας εξήγησε, να βγάλεις σε αναστολή έναν αστυνομικό, μια και “δεν είναι εύκολο να εκπαιδεύσεις κάποιον για να πάρει τη θέση του”. Αντιθέτως, είναι πάρα πολύ εύκολο για τον υπουργό Επικρατείας να βγάλει σε αναστολή έναν νοσοκομειακό γιατρό, που για την κυβέρνηση δεν δείχνει να είναι τόσο απαραίτητος όσο ένας αστυνομικός στη διαχείριση της πανδημίας.

Και κάπως έτσι, και με κάτι τέτοια φωτεινά μυαλά να διαχειρίζονται τις τύχες μας, πάμε να συναντήσουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Απροστάτευτοι κατ’ εξακολούθηση. Με την κυβέρνηση να μην τολμά να υψώσει το ανάστημά της στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, επιλέγοντας να δείχνει την πυγμή της στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένο σε μαρασμό και αφανισμό για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων.

Αναλώσιμοι γιατροί και αναντικατάστατοι αστυνομικοί είναι το δόγμα των κυβερνόντων, που επιλέγουν με ποιους θα πάνε και θα πάμε όλοι μαζί στο επόμενο στάδιο της πανδημίας και ποιους θ’ αφήσουν στο περιθώριο γιατί λεφτά για την Υγεία δεν υπάρχουν ώστε να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Και λεφτά δεν υπάρχουν γιατί πρόλαβε ο κύριος Χρυσοχοΐδης και τα έκανε περιπολικά, παπάκια και ειδικούς φρουρούς που εκπαιδεύτηκαν σε τρεις μήνες. Αλλά αυτό μην το πείτε στον κύριο Σκέρτσο και του κάψετε το σενάριο που με άνεση ανέβασε χθες στην τηλεόραση…

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: