30.9.21

“Πέφτουν κορμιά” υπουργών και βουλευτών για την Α’ Αθήνας...


Ποιοι γαλάζιοι κινδυνεύουν από τον συνωστισμό…

Η Α’ Αθήνας θα εξελιχθεί στην “μητέρα των μαχών” για το κυβερνών κόμμα στις επόμενες εκλογές, κι αυτό φαίνεται πως θα επιδράσει και στις ιδεολογικές και πολιτικές ταυτότητες που θα επιλέξουν πολλά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ τα οποία θα αναμετρηθούν στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στα πολιτικά γραφεία, προσώρας δεν λαμβάνουν χαρακτήρα δημόσιας... αντιπαράθεσης, εξηγούν, όμως, τη στάση ορισμένων εκ των υποψηφίων.
Η ΝΔ έλαβε 7 έδρες στις εκλογές του 2019: Κατά σειρά εκλογής τους Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φωτεινή Πιπιλή.

Στην ίδια περιφέρεια έχει αποφασιστεί πως θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Πιερακκάκης, ενώ είναι σφόδρα πιθανό πως υποψήφιος θα είναι, εφόσον λάβει τελικά το “πράσινο φως” του πρωθυπουργού και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης αυτή την περιφέρεια είναι πιθανό να επιλέξουν και οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Θόδωρος Λιβάνιος.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Στην πρώτη αναμέτρηση με απλή αναλογική η Ν.Δ δεν αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερες από 4 έδρες, πράγμα που σημαίνει πως ηχηρά ονόματα θα μείνουν εκτός νυμφώνος έστω και για το μικρό διάστημα μέχρι την δεύτερη αναμέτρηση με τον νέο εκλογικό νόμο. Εφόσον, βεβαίως, υπάρξει τελικά -που είναι, όμως, το πιθανότερο- δεύτερη κάλπη.

Ο Πιερακκάκης θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά και, όπως λένε οι γνωρίζοντες τη συγκεκριμένη περιφέρεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει εξασφαλισμένη τη δεύτερη θέση και ως γυναίκα, και λόγω ονόματος, αλλά και επειδή εκπροσωπεί το κεντρώο πρόσημο της Ν.Δ (με διακριτή συχνά στάση απέναντι στην κυβέρνηση). Σίγουρος, με πιθανότητες και για την πρωτιά, είναι ο Βασίλης Κικίλιας. Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος (και οι δύο υπουργοί) και Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκπροσωπούν το τμήμα της υπερ-δεξιάς και με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους δείχνουν να απευθύνονται στο ίδιο σώμα ψηφοφόρων. Ο τελευταίος, λόγω και του ότι δεν έχει κυβερνητική θέση, κινείται πιο “επιθετικά” και εμφανίζεται να εκπροσωπεί ακόμα και ακραίες απόψεις.

Οι φήμες λένε πως μπορεί να αδειάσει μια θέση εάν ο Νικήτας Κακλαμάνης αποφασίσει να κλείσει ευδόκιμα τον κοινοβουλευτικό του βίο. Δεν είναι, όμως, βέβαιο. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εφόσον κατέλθει, διαθέτει πάντοτε έναν αξιόλογο μηχανισμό και δεν πρέπει να αμφισβητείται η εκλογή του.

Εκ των πραγμάτων αρκετοί θα κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός Βουλής, γεγονός που προκαλεί άγχη, προσωπικές στρατηγικές και συμφωνίες παρασκηνίου…

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: