28.9.21

«Τάγμα εφόδου» στα σχολεία...


 ...της Σταυρούπολης και με τις πλάτες της Χ.Α...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη φασιστική επίθεση κατά φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, ενώ η εγκληματική οργάνωση προσφέρει πολιτική κάλυψη στο τάγμα εφόδου που πραγματοποίησε την επίθεση.
Το «αυγό του φιδιού» εκκολάφθηκε στη... Σταυρούπολη, με τη σημερινή φασιστική επίθεση τάγματος εφόδου να προκαλεί σωρεία αντιδράσεων και να θέτει σε κίνηση το αντιφασιστικό κίνημα.

Η δυναμική αντίδραση στην εμφάνιση ταγμάτων εφόδου και μέσα σε σχολεία κλιμακώνεται αύριο Τετάρτη, με αντιφασιστική κινητοποίηση στις 8 το πρωί έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ το απόγευμα, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική διαδήλωση στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή.

Μία προαναγγελθείσα επίθεση

Η σημερινή επίθεση φασιστικής ομάδας με ορμητήριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η σημερινή κινητοποίηση αντιφασιστών έγινε σε απάντηση επίθεσης μαθητών του σχολείου σε φοιτητές που μοίραζαν φυλλάδια για να ενημερώσουν τους μαθητές για τις δραματικές εξελίξεις στον χώρο τις Παιδείας, όπως τις δρομολόγησαν οι κυβερνητικές αποφάσεις.


Για τον λόγο αυτό άλλωστε, εκτοξεύονται αιχμές και προς τη στάση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν φρόντισε να λάβει υπόψη της τα περιστατικά αυτά.

Σήμερα, το τάγμα εφόδου φέρεται να περίμενε την αντιφασιστική κινητοποίηση και η ομάδα επιτέθηκε στους συγκεντρωμένος με λοστούς, πέτρες και μαχαίρια και λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα από το επικίνδυνο περιστατικό.


Διαβαστε περισσοτερα ΕΔΩ...

Πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: