30.9.21

Απαγόρευση στον Νίκο Κουρή...


...να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης...

Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θεοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση έφτασε στη... δικαιοσύνη με πρωτοβουλία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη η οποία με αίτημα της ζητεί να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει στραφεί εις βάρος του 54χρονου άνδρα ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Η κ. Θεοδωράκη στην αίτησή της, υποστηρίζει ότι ο Νίκος Κουρής «αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. 

Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος”...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: