19.9.21

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση...



Καθώς οι νέες προκλήσεις αυξάνονται, μετά το άνοιγμα των σχολείων και την μεγαλύτερη κινητικότητα εξαιτίας της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την επέκταση χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου.

Την ώρα που... η κυβέρνηση πασχίζει να βάλει ξανά μπροστά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και παρά τις ενστάσεις φορέων όπως ο ECDC και ο FDA, στην Ελλάδα οι ειδικοί αναμένεται να δώσουν τις τελικές τους προτάσεις για γενίκευση των τρίτης δόσης εμβολίου.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου έχει ανοίξει, άλλωστε, η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους, ενώ αύριο αναμένονται ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η χορήγηση ενισχυτικής δόσης θα αποφασιστεί για τα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. 

Τις σχετικές ανακοινώσεις είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας και επανέλαβε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, λέγοντας «την Δευτέρα θα εξειδικεύσουμε, τις ηλικιακές ομάδες για την γ΄ δόση και θα γίνει με mRΝA εμβόλια.  Τέλος τα εμβόλια Johnson & Johnson, και AstraZeneca».

Στο κάδρο μπαίνουν και οι υγειονομικοί, για τους οποίους αναμένεται να αποφασιστεί σύντομα η χορήγηση τρίτης δόσης, ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε σήμερα στο Open ότι «όλοι θα χρειαστούμε τρίτη δόση, σε 6-8 μήνες μετά την δεύτερη»...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: