19.9.21

Οι άνθρωποι του Μητσοτάκη (σε όλες τις θέσεις)...



 Στις χθεσινές εξαγγελίες για αύξηση μισθού σε πρωτοδιόριστους γιατρούς, αλλά και τις δηλώσεις του για άνοιγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπροσώπους της κοινωνίας, ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο ανταποκριτής της «Εφημερίδας των Συντακτών» στη Θεσσαλονίκη, Απόστολος Λυκεσάς.

Ο... αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε τους πόρους στο ΕΣΥ, καθώς υπολοιπόμεθα από όλες τις χώρες της Ε..Ε, είναι, όμως αναγκαίο και για μια γενναία ανακατανομή πόρων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσεις και το πρόβλημα του brain drain.
Έχω συνομιλήσει με γιατρούς και έχω επισκεφθεί σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών και δεν υπάρχει προσφορά. Οι νέοι πτυχιούχοι γιατροί δεν επιλέγουν τον δημόσιο τομέα και προτιμούν να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα είτε να πάνε στο εξωτερικό.

Είχα πάει ένα ταξίδι στη Σουηδία και μου έλεγαν ότι σε όποιο νοσοκομείο της χώρας να πάω θα ακούσω ελληνικά. Χρηματοδοτούμε ένα δυναμικό με μόρφωση και εκπαίδευση, το οποίο στη συνέχεια πάει να στελεχώσει κρατική δομή μιας άλλης χώρας. Πρέπει να βρούμε τρόπο και δεν βρίσκω άλλο τρόπο από την ριζική ανακατανομή πόρων με αναβάθμιση μισθού.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης ανέφερε «εκπρόσωποι του ΣΕΒ υπάρχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν και στη δική μου».

«Εννοούσα ότι θέλουμε προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία ή μέσα από την εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων και ανέδειξαν τη γνώση και την τεχνοκρατική τους επάρκεια και όχι κατ' ανάγκη εκπροσώπους του κόμματος σε όλες τις θέσεις», είπε, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η απόφαση του ακόμα και αν μιλάμε για κυβερνητικό συνασπισμό, «να δώσουμε χώρο στην κοινωνία».

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: