4.9.21

Πιο κοντά στην τρίτη δόση η Ιταλία...



Διάσταση απόψεων και ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο χορήγησης μιας τρίτης, ενισχυτικής δόσης κατά της νόσου Covid-19 στον γενικό πληθυσμό. 

Κόντρα σε διεθνείς επιστημονικούς φορείς, όπως οι... αμερικανικές αρχές Υγείας αλλά και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων –που εμφανίζονται διστακτικές ή και απαγορευτικές απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο–, υπάρχουν κράτη που ήδη έχουν καταφύγει σε αυτήν την επιλογή όπως το Ισραήλ, καθώς και χώρες που εξετάζουν ή και δρομολογούν τον ενισχυτικό εμβολιασμό, όπως η Γαλλία και η Γερμανία. 

Από την πλευρά της η Ιταλία αυτή τη στιγμή φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην υιοθέτηση της τρίτης δόσης, ως απάντηση στην έξαρση της πανδημίας. «Θεωρώ πολύ πιθανό να χορηγηθεί μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, αρχίζοντας από τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες πολιτών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «δεν θα υπάρξει ποτέ πια, ούτε στην Ιταλία, ούτε στην Ευρώπη, πρόβλημα με την προμήθεια και διάθεση δόσεων εμβολίων».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για τυχόν υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της χώρας του, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αποκλείει αυτή την δυνατότητα». Παράλληλα, ο Σπεράντσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ντράγκι αξιολογεί την επέκταση της χρήσης του «πράσινου πάσου εμβολιασμένων», πέρα από τις κατηγορίες των υγειονομικών και του προσωπικού των σχολείων και πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου, απάντησε ότι τάσσεται υπέρ της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid 19, όπως και απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό, αφού προηγηθεί διάλογος στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: