19.6.21

Πώς στήθηκε η θεωρία των «ξένων δραστών» στα Γλυκά Νερά...



 Η δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά είχε προκαλέσει έντονα συναισθήματα στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Κάποιοι όμως, έχοντες βήμα στον δημόσιο διάλογο, δεν είδαν...

ένα αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά μία ευκαιρία για ιδεολογικό «αγώνα» ξενοφοβίας και ρατσισμού.


Συγκεκριμένα ΜΜΕ, «σεσημασμένα» στο τέντωμα των ρατσιστικών χορδών των αναγνωστών και θεατών τους, έσυραν τον χορό, «διαμορφωτές γνώμης» της (ακρο)δεξιάς πολυκατοικίας ανέσυραν ιδεολογικές ατζέντες περί οπλοκατοχής και «άμυνας στους αλλοδαπούς» με πύρινα τουίτς και η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, έκανε «πρωταγωνιστική» εμφάνιση ανακαλύπτοντας ξένους πληθυσμούς «οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα».

Αυτό που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν μια γυναικοκτονία, ήταν για όλους αυτούς αδύνατον να γίνει από «Έλληνες ή χριστιανούς», όπως το έθεσε μια νεόκοπη «ινφλουένσερ» της συντηρητικής δεξιάς. Τα ΜΜΕ, ορμώμενα και από το αφήγημα που πούλησε ο δράστης, ανακάλυπταν και έναν διαφορετικό ξένο για κάθε μέρα που μπορούσαν να «αρμέξουν» το τραγικό γεγονός.

«Σκληρός Αλβανός» ο δράστης, έλεγαν εν χορώ ιστοσελίδες του σκανδαλοθηρικού τύπου, «Στο στόχαστρο τρία άτομα από την Αλβανία», έκανε ρελάνς ένας τηλεοπτικός σταθμός. «Γεωργιανοί δολοφόνοι», «κακοποιοί που μιλούσαν σπαστά ελληνικά», «μαυριδεροί αλλοδαποί», έκαναν παρέλαση σε πρωτοσέλιδα και τίτλους. Για να έρθει ίσως το αποκορύφωμα, από την αυτοανακηρυχθείσα «ναυαρχίδα» της ελληνικής αλτ-ράιτ συντήρησης, την αθλητική εφημερίδα SporTime, η οποία μας ενημέρωσε πως «Ο ανεξέλεγκτος λαθροεποικισμός επιφέρει ασύλληπτη βαρβαρότητα και “εισαγώμενη [sic] εγκληματικότητα”». Κουβάς, για να μιλήσουμε τη γλώσσα του αθλητικού στοιχήματος.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: