29.6.21

Το πόρισμα Πικραμμένου για Ι. Αγγελή αγνοείται;...


Άντα Ψαρρά

Τα πάντα καλά ενημερωμένα ιστολόγια πληροφορήθηκαν ότι ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου πρότεινε προς το Συμβούλιο Εφετών να αθωωθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, πρώην επόπτης και μετέπειτα διώκτης των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς που ερευνούσαν την... υπόθεση Novartis. Η κατηγορία αφορούσε την άρνηση του Γ. Αγγελή να παραλάβει στοιχεία για το σκάνδαλο και για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων από τις αμερικανικές αρχές.

«Κινήθηκε με τη θεσμική του ιδιότητα του επόπτη Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στα απολύτως αυστηρά υπηρεσιακά πλαίσια χωρίς να παραβεί το υπηρεσιακό του καθήκον. Ουδέποτε αρνήθηκε τη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, απλά είχε τη δικονομική άποψη ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να τοποθετηθεί βάσει συνεργασίας με την Εurojust. Ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα, έγγραφα στοιχεία ή στικάκι γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν. 

Στικάκι δε, ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν συντρέχει στο πρόσωπό του δόλος και σκοπός, έτσι όπως απαιτεί του άρθρο 259 ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους και να βλάψει το κράτος, στοιχείο σοβαρότατο για έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό», φέρεται να ισχυρίζεται ο εισαγγελέας που εισηγείται την αθώωση του άρτι προαχθέντος σε επιθεωρητή Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Αγγελή. 

Άραγε δεν γνώριζε ο κ. Αγγελής αλλά και ο κ. Οικονόμου που μελέτησε την υπόθεση και εισηγείται την αθώωση, ότι η Εurojust δεν έχει καμία αρμοδιότητα με τις αμερικανικές αρχές; («Οι ισχυρισμοί του Ι. Αγγελή και τα πολλά ερωτήματα», Εφ.Συν. 9.6.2021). Πρόσφατα ο Ι. Αγγελής κληρώθηκε να τοποθετηθεί επιθεωρητής και των συναδέλφων του με τους οποίους έχει ανταλλάξει μηνύσεις, ενώ ο ίδιος ανέσυρε τις μηνύσεις πολιτικών που και πάλι ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει, καταθέτοντας υπέρ τους και κατά των συναδέλφων του τα ίδια ακριβώς στοιχεία που ήταν γνωστά όταν έθετε τις μηνύσεις στο αρχείο.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει για το ποια είναι η τύχη του πολυσέλιδου πορίσματος του αντιπροέδρου του ΣτΕ, Μ. Πικραμμένου, που μελέτησε ενδελεχώς την υπόθεση και κατέληξε ότι υπάρχουν παραπτώματα που τελέστηκαν από τον κ. Αγγελή. Ως γνωστόν, το πόρισμα έχει εδώ και μεγάλο διάστημα παραδοθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρα που όφειλε να το διαβιβάσει αμελλητί στον αρμόδιο εισαγγελέα αλλά ίσως μέσα στη φούρια του υπουργού να ανακαινίσει το κτίριο του υπουργείου, το πόρισμα κάπου θα έχει... παραπέσει...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: