30.6.21

Με ένα κουπόνι για εμβόλιο και ρεπό για μεροκάματο…


Θα μπορούσε να είναι σύμπτωση αλλά δεν είναι. Δυστυχώς κάπως έτσι γράφεται η πολιτική ιστορία του τόπου.

1985: Στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Και η καμπάνια της Ρηγίλλης, για τις εκλογές που έρχονται επικεντρώνεται με πολιτική εξαγγελία για φτηνό αυτοκίνητο. Το… σύνθημα από το... «Ποντίκι» της εποχής είναι: Αυτοκινητάκι; στου Μητσοτάκη!.. Και ο Λαός γυρίζει την πλάτη στη ΝΔ και τα δώρα της, γιατί υπήρχε τότε άλλη πολιτική πρόταση. Χρειάσθηκε ο Κοσκωτάς και το ’89 για να πάρει ο αείμνηστος την Κυβέρνηση… και να πέσει από τον Συμπιλίδη, το 1993,ο οποίος το προηγούμενο βράδυ ξημερώθηκε με το γνωστό καρέ στο σπίτι του Σαμαρά.

2021:Πρωθυπουργός είναι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πανδημία να επισκιάζει τα πάντα. Έχει αρχίσει επιστροφή στην κανονικότητα. Η ανοσία όμως φαίνεται να καθυστερεί. Ο πρωθυπουργός κλείνει τώρα το μάτι στους νέους . Ανακοινώνει κουπόνι ενάμιση κατοστάρικο, σε όσους (18-25 ετών) σπεύσουν να εμβολιαστούν!.. Ε δεν μπορεί έχει στο μυαλό του και τις εκλογές. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα… Θα τις κάνει…

Καπάκι όμως έρχεται και η ανακοίνωση από την AEGEAN του κ. Βασιλάκη, Κάνει, λέει, τρία κατοστάρικά το ενάμιση (!) διπλασιάζοντας την αξία του freedom pass αν πετάξουν οι νέοι με την εταιρία του. Βέβαια όλα αυτά για τις πτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου αλλά τι σημασία έχει. Το μάρκετινγκ δουλεύει και για την πολιτική.

Εντελώς συμπτωματικά μοιραίος υπουργός, αποδεικνύεται και αυτή την περίοδο ο Κ Χατζηδάκης. Το 2009 χειρίστηκε την υπόθεση της Ολυμπιακής, όπως και την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής. Έκλεισε το κρατικό… μονοπώλιο και σήμερα δεσπόζει στη θέση του η ιδιωτική παρουσία. Ανοίγει όμως δρόμους με παράλληλο… νόμισμα για τους εργαζόμενους το… ρεπό!.

Κάτι η πανδημία που σκοτώνει, κάτι ή επιλογή για την ανοσία της αγέλης, το θρίλερ με τα εμβόλια, η επικοινωνία του φόβου, η θορυβώδης επιστροφή Καλογρίτσα από τον Σύριζα, στον παλιό του εταίρο της συγκυβέρνησης ’89-90 και είναι στρωμένο το χαλί για την επιστροφή στο πολιτικό Μεσαίωνα που ήδη φέρνει:

1. Τiς αδέσποτες απολύσεις, το μητρώο σωματείων που καταργεί την απεργία, την ψηφιακή κάρτα ( βραχιολάκι) για ωράριο-λάστιχο και το κοντράτο με το αφεντικό αντί για Συλλογική Σύμβαση.

2. Tις επικουρικές συντάξεις με το σύστημα τρύπιου κουμπαρά το οποίο έρχεται να ολοκληρώσει τη νοητή κεφαλαιοποίηση του Κατρούγκαλου, που ως μέθοδος πρωτοεμφανίστηκε από το ΔΝΤ στη Χιλή με την δικτατορία Πινοσέτ.

‘Όχι μόνο ο ΣΕΒ αλλά ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα η Δρακουλέσκου και ο Τόμσεν θα μπορούσαν να το πιστέψουν όλο αυτό!..

ΥΓ: Kι ακόμη είμαστε μόνο στην αρχή με την μετάλλαξη Δέλτα, που ήδη χρησιμοποιείται ως άλλοθι και για όσα ακολουθούν...

Δημήτρης Τσαλαπάτης 

styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: