30.6.21

Νίκος Παππάς: Δίδαγμα...


Η Προανακριτή Επιτροπή της Βουλής στην οποία η τρέχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία- συν την τσόντα του ΚΙΝΑΛ- παρέπεμψε τον Νίκο Παππά, κατέληξε στην κατάποση, με μπόλικο νερό, του αδικήματος της δωροδοκίας.

Το αντίθετο θα ήταν...εξωφρενικό. Κάθε νοήμων άνθρωπος -και κάθε νομικός- διέκρινε ότι δεν υπήρξε τέτοιο αδίκημα.

Η υπόθεση γύρω από την οποία στήθηκε η παραπομπή Παππά ήταν μια διαφορά ιδιωτών. Το δημόσιο ουδόλως ζημιώθηκε - και ο Παππάς ουδόλως ωφελήθηκε.


Άλλωστε και οι δυο διαγωνισμοί για τις συχνότητες ήταν άψογοι.

Στην τελική μόνος ζημιωμένος ήταν ο… ΣΥΡΙΖΑ - από τη στιγμή που ο Παππάς διακήρυσσε ότι «όποιος έχει γερό πορτοφόλι παίρνει κανάλι».


Κακό του κεφαλιού του. Αλλά αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα.

Όπως δεν είναι και το -υπαρκτό- νταραβέρι με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Καλογρίτσα.

Όπως είπαν οι παρ’ ολίγον συνεταίροί του -και επιβεβαίωσε ως κι ο Στουρνάρας- τους έφαγε τρία εκατομμύρια και μετά έψαχνε για πρόθυμους να δεχθούν ότι τα έδωσε στον Βαξεβάνη για να βγάλει εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παππάς είναι υπόλογος γιατί συνομιλούσε μαζί του. Ακριβώς όπως είναι και η ΝΔ, που μάλλον κατάλαβε με ποιον «αξιόπιστο» μάρτυρα έμπλεξε και κάπως μαζεύτηκε.

Για να μην γελοιοποιηθεί πλήρως έδωσε -δια της αριθμητικής- παράταση στο «στήσιμο» κατά Τσίπρα -περί αυτού πρόκειται- με την «παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε υπουργός να μην πάει κατηγορούμενος.

Ειδικά όταν αυτοί που αποφαίνονται, είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ντυμένοι ανακριτές. Είδαμε τι είδους ανάκριση έκαναν.

Οι συνήθεις γελωτοποιοί του βασιλέως αποφάνθηκαν ότι το αδίκημα είναι «βαρύτατο».

Μπα; Είναι για τον Παππά η παραπομπή για «παράβαση καθήκοντος» και δεν είναι για τον Λοβέρδο η ποινική δίωξη για δωροληψία από τη Novartis;

Τώρα υπολογίζουν στο Δικαστικό Συμβούλιο για να ολοκληρώσει την παραπομπή.

Ωραία. Αρκεί να τα πάρει από την αρχή. Πρώτα να αποφανθεί για τη δίωξη Λοβέρδου που εκκρεμεί -παρανόμως- για 20 μήνες.

Για να μάθουμε, από την τακτική Δικαιοσύνη, αν λαδώθηκε κατά τη άσκηση των καθηκόντων του ή παρεμπιπτόντως.

Ο πρώην υπουργός του Τσίπρα δε κινδυνεύει με ποινική τιμωρία. Ακόμη και επί ΝΔ υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας.

Κινδυνεύει όμως από τον εαυτό του. Αν δεν συνειδητοποιήσει ότι τα θαλάσσωσε: από τον Καλογρίτσα ως τον Μιωνή και άλλους που τον έπιασαν κορόιδο.

Και αν δεν μετακομίσει στις πίσω σειρές του κόμματός του, ως απλός βουλευτής. Για να μην πάρει και τους άλλους στον λαιμό του, με την απρονοησία του.

Αυτό είναι το δίδαγμα από την περιπέτειά του.

Γιώργος Λακόπουλος

Ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: