30.6.21

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο...


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται στη χώρα. Σαν να βρίσκεται κάπου αλλού. Στην πραγματικότητα, βεβαίως, είναι δέσμια των αποτυχημένων επιλογών της. Του φαύλου κύκλου που δημιούργησε από την αρχή της πανδημίας, την οποία αξιοποίησε ως... ευκαιρία για να προωθήσει αντιδραστικές πολιτικές και για να αποκομίσει με κάθε τρόπο πολιτικό όφελος.

Ετσι, στο ξεκίνημα της πανδημίας, η ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών μετατράπηκε σε άφθονο χρήμα προς τους ημετέρους με την περιβόητη «λίστα Πέτσα». Στη συνέχεια, το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε η πλήρης εξαφάνιση των μέτρων προστασίας για χάρη του τουρισμού. Και, όταν ήρθε το τρίτο κύμα, πήγαμε άρον άρον στα συνεχόμενα λοκντάουν, όπου το ένα διαδεχόταν την αποτυχία του άλλου.

Ζήσαμε ως χώρα τραγικές στιγμές, με πάνω από εκατό νεκρούς την ημέρα και με το υγειονομικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης. Στη συνέχεια, ήρθαν τα εμβόλια και η κυβέρνηση -που δεν ήθελε και δεν θέλει σε καμία περίπτωση την ενίσχυση του ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση του οποίου σχεδιάζει ήδη- αναζήτησε σε αυτά τη σωτηρία.

Αναμφίβολα ο εμβολιασμός θα μας απαλλάξει από τον ιό, αλλά ούτε εδώ η κυβέρνηση ενήργησε σωστά. Δεν έκανε στοχευμένη ενημέρωση των πολιτών και δεν αντιμετώπισε με επάρκεια την αντιεμβολιαστική επιχειρηματολογία. Ποιος, για παράδειγμα, φταίει που εμβολιασμένοι γονείς δεν θέλουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους;

Τώρα, μπροστά στην επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, αυτοσχεδιάζει μέτρα για να παρακινήσει τους πολίτες να εμβολιαστούν και να δημιουργηθεί το αναγκαίο τείχος ανοσίας. Προχθές, ανακοίνωσε τα 150άρια στους νέους για να συμμετέχουν σε κορονο-εκδηλώσεις, πριν ακόμα αποκτήσουν ανοσία.

Και χθες κατέστησε υπεύθυνους τους καταστηματάρχες στην εστίαση και τους ιδιοκτήτες στον χώρο του θεάματος για το αν θα δέχονται ή δεν θα δέχονται στις επιχειρήσεις τους ανεμβολίαστους ή μη επαρκώς εμβολιασμένους. Ταυτόχρονα, τους μετέτρεψε σε αστυνομία υγειονομικού ελέγχου κατά της πανδημίας.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είναι αμφίβολο αν θα έχουν κάποια επιτυχία. Στην πραγματικότητα, δεν θα εφαρμοστούν, με ό,τι αυτό σημαίνει. Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά δεν μπορούμε να στηρίξουμε τους -υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού- μαθητευόμενους μάγους του Μαξίμου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: