29.6.21

Νοσοκομείο Αττικόν: Μετατρέπεται εν κρυπτώ σε ιδιωτική επιχείρηση...


Aπό το χειροκρότημα στην διάλυση του ΕΣΥ προχωράει με γρήγορους ρυθμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός που η συγκυρία της υγειονομικής κρίσης - που ακόμα δεν έχει τελειώσει – απέδειξαν ότι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας... είναι η μόνη λύση.

Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποκαλύπτεται από τον «παρασκηνιακό, υπόγειο και αντιδημοκρατικό τρόπο» που επιχειρείται η αλλαγή φυσιογνωμίας και χαρακτήρα του νοσοκομείου του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ σε ΣΔΙΤ.

Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι το νοσοκομείο να μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ «Αναγέννηση» «οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό», είναι ενάντια στη δημόσια υγεία.

«Η ίδια η κυβέρνηση προστάτεψε και πριμοδότησε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στην πανδημία. Το νέο ΕΣΥ μόνο νέο δεν είναι αλλά φτιάχνεται με όλα τα παλιά και σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Με ότι δηλαδή απέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε τραγικά αποτελέσματα για το λαό μας» υπογραμμίζουν με νόημα.

Μάλιστα προειδοποιούν ότι αυτό το σχέδιο το απορρίπτουν στο σύνολό του και απαιτούν να παγώσει τώρα. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 1/7, ώρα 1.30 μμ στη διοίκηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ «Αναγέννηση»

«Να παρθεί τώρα πίσω το σχέδιο οργανισμού που προτάθηκε εν κρυπτώ και μετατρέπει το νοσοκομείο σε επιχείρηση»

«Με παρασκηνιακό, υπόγειο και αντιδημοκρατικό τρόπο επιχειρείται η αλλαγή φυσιογνωμίας και χαρακτήρα του νοσοκομείου μας. Ο χρόνος εκδήλωσης και το περιεχόμενο του νέου σχέδιου οργανισμού κατά σατανική σύμπτωση είναι καρμπόν με τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη για το “νέο ΕΣΥ” που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η «επιτροπή σοφών» του ΑΤΤΙΚΟΥ δηλαδή μία μερίδα πανεπιστημιακών καθηγητών και ανώτερων διοικητικών παραγόντων του νοσοκομείου (ούτε 10 τον αριθμό) προβλέπεται:

1.            Το νοσοκομείο να απωλέσει το δημόσιο όποιον δωρεάν χαρακτήρα είχε, ως ίδρυμα αποκλειστικά ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μετατραπεί μέσω ΣΔΙΤ σε ακόμα πιο ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα.

2.            Να  διοικείται από μία ελίτ κάποιων Πανεπιστημιακών κατά τη νομοθεσία της Ιατρικής σχολής. Γνωρίζουμε ότι οι ΣΔΙΤ αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Για το ΑΤΤΙΚΟ διαλέξανε μία μερίδα των πανεπιστημιακών ως πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή τους.


3.            Να μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση. Το νοσοκομείο θα βγει στην πιάτσα της αγοράς, θα συνάπτει ΣΔΙΤ, θα αναζητεί χορηγίες. Αλλο ένα βήμα προς την πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την Υγεία, πιο φτηνοί και λεηλατημένοι υγειονομικοί, προκειμένου οι ισολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων - επιχειρήσεων να αποτυπώνουν όσο το δυνατόν υψηλότερα κέρδη.  Στο πλαίσιο αυτό οι εργολάβοι και η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, η κινητικότητα, οι εκβιαστικές μετακινήσεις και αποσπάσεις, οι τοποθετήσεις “ημέτερων” και προϊσταμένων managers θα γίνουν ο κανόνας.

4.            Μία ομάδα πανεπιστημιακής ελίτ και οι κλειστές ομάδες σε όλα τα επίπεδα (και το νοσηλευτικό) θα περιορίσουν τη δυνατότητα εργασιακής ισοτιμίας και δίκαιης ανέλιξης σε όλο το υπόλοιπο προσωπικό, όλων των πτυχίων και όλων των κλάδων. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο, δοτό και μη αιρετό όργανο, το λεγόμενο «σώμα διευθυντών», που παρακάμπτει κάθε εκλεγμένη αρχή πχ επιστημονικό συμβούλιο, και το οποίο μαζί με το καθεστώς της διεύθυνσης νοσηλευτικής ασκούν την πραγματική εξουσία στο νοσοκομείο.

5.            Οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι υπό προθεσμία θα αποτελούν πλέον την πλειοψηφία στο χώρο. Οι οργανικές θέσεις προβλέπονται όλο και λιγότερες. Για τους ασθενείς θα συνεχίσει και γιγαντωθεί το αίσχος των ράντζων (που βαφτίζονται έκτακτη κατάσταση).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΩΡΑ! Το απορρίπτουμε στο σύνολό του.

Για μας είναι αιτία πολέμου, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη δημόσια υγεία.

Η ίδια η κυβέρνηση προστάτεψε και πριμοδότησε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στην πανδημία.Το νέο ΕΣΥ μόνο νέο δεν είναι αλλά φτιάχνεται με όλα τα παλιά και σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Με ότι δηλαδή απέτυχε κατά τη διάρκειεα της πανδημίας και είχε τραγικά αποτελέσματα για το λαό μας.

Δεν θα τους περάσει!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

1)            Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τηΠέμπτη 1/7, ώρα 1.30 μμ στη διοίκηση.

2)            Οργάνωση μαζικής σύσκεψης και κινητοποίησης, μαζί με τους φορείς της Δυτικής Αθήνας, το επόμενο 15ήμερο, για την υπεράσπιση του νοσοκομείου για το λαό της περιοχής»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: