28.6.21

Γιατί αυτοκτόνησε ο «Κρητικός»;...



 Το τελευταίο γράμμα και το κουτί με τα €40.000... 

Αν έλειπε το όπλο που βρέθηκε στο χέρι του, κανείς δεν θα μιλούσε για την αυτοκτονία του Σταύρου Δογιάκη. Αν έλειπε το 9άρι πιστόλι, οι Αρχές θα έψαχναν ποιος και γιατί δολοφόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μία στο κεφάλι, τον πρώην συνιδιοκτήτη της διάσημης χασαποταβέρνας «Κρητικός».


Αν...έλειπαν τα δύο ιδιόχειρα σημειώματα που άφησε πίσω του, κανείς δεν θα αναρωτιόταν γιατί ο νεκρός είχε αγωνία να ξεκαθαρίσει ότι ως μόνο κληρονόμο της περιουσίας του όριζε τον αδελφό του, Νίκο. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος, εξ αίματος συγγενής τουλάχιστον, ο οποίος να διεκδικήσει τα υπάρχοντα του αυτόχειρα. Αλλωστε, ο Σταύρος και ο Νίκος Δογιάκης υπήρξαν οι μοναδικοί συνέταιροι στην εξαιρετικά προσοδοφόρα ταβέρνα στην Κάντζα, την οποία παρέλαβαν από τον πατέρα τους πριν από περίπου 20 χρόνια και τη μετέτρεψαν σε χρυσοφόρα επιχείρηση. Ο τζίρος τα Σαββατοκύριακα άγγιζε και ίσως να ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ.

Ο συνεταιρισμός αυτός τερματίστηκε πρόσφατα, όταν ο Σταύρος μεταβίβασε το μερίδιό του στον Νίκο αντί 650.000 ευρώ. Τυπικά, ανοιχτοί λογαριασμοί και οικονομικές εκκρεμότητες ανάμεσα στα δύο αδέλφια δεν υπήρχαν. Επομένως, γιατί ο Σταύρος αγωνιούσε μέχρι τα τελευταία λεπτά της ζωής του μήπως αμφισβητηθεί το αποκλειστικό δικαίωμα του Νίκου στην κληρονομιά; Επίσης, γιατί, εξ όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ζητούσε συγγνώμη από τον αδελφό του και μόνο για την απόφασή του να θέσει ο ίδιος τέρμα στη ζωή του; Γιατί του άφησε εκείνο το κουτί με το «σημαντικό» χρηματικό ποσό, προφανώς ό,τι είχε, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς;

Ο ιατροδικαστικός έλεγχος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας: ο Σταύρος Δογιάκης αυτοκτόνησε, δεν δολοφονήθηκε. Εστω κι αν χρειάστηκε να πυροβολήσει ο ίδιος τον εαυτό του δύο φορές. Αλλόκοτο και εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό, αλλά η διπλή απόπειρα δεν αμφισβητείται. Ο Δογιάκης αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά. Παρά το σοκ που λογικά υπέστη από την πρώτη βολή, είχε την πνευματική διαύγεια, το κουράγιο και την ψυχραιμία να συνειδητοποιήσει ότι το τραύμα, μολονότι ήταν εξ επαφής, ενδεχομένως δεν ήταν αρκετό για να τον σκοτώσει.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατηστε ΕΔΩ... 

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: