30.6.21

Αποκαλυπτική ανάλυση εκθέτει την ΕΛΑΣ...



...για τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη... 
«Κόλαφο» για την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για τη στάση φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ αποτελεί η νέα ανάλυση της ερευνητικής ομάδας Disinfaux Collective αναφορικά με το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στις 7 Μαρτίου, στη Νέα Σμύρνη, που είχε προκαλέσει γενική κατακραυγή και μαζικές διαμαρτυρίες.

Η...ομάδα φέρνει στο φως νέα ντοκουμέντα πριν, μετά και κατά διάρκεια του άγριου ξυλοδαρμού του 29χρονου Αλέξανδρου στην κεντρική πλατεία της περιοχής, επειδή μαζί με άλλους πολίτες διαμαρτυρήθηκε για την άδικη επιβολή προστίμου σε οικογένεια με παιδιά.


Η Disinfaux Collective βασίζεται σε αδημοσίευτο και δημοσιευμένο οπτικοακουστικό υλικό εξετάζοντας τη συνάφεια των γεγονότων με τις καταθέσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο, τις κινήσεις πολιτών και αστυνομικών, αλλά και τα μέσα που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ για την καταστολή του πλήθους.


Σύμφωνα με την ομάδα, που τοποθέτησε 16 διαθέσιμα βίντεο σε χρονολογική σειρά καταρρίπτεται το αφήγημα των αρχών για την υπόθεση. Ειδικότερα, εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κάνουν εκτεταμένη χρήση πτυσσόμενων γκλοπ κατά ατόμου, ο οποίος δεν αντιστέκεται.
Δεν προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό ότι υπήρξε κάποιου είδους οργανωμένη ομάδα ατόμων που κινούνταν συντεταγμένα ενάντια στους αστυνομικούς.
Σε κανένα από τα βίντεο δεν απεικονίζεται άτομο ή ομάδα ατόμων να επιτίθεται κατά αστυνομικών.
Δεν καταγράφεται απόπειρα αφαίρεσης οπλισμού η/και εξοπλισμού των αστυνομικών από το σύνολο των πολιτών ή από μεμονωμένα άτομα.
Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν από την αρχή στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και εμπλέκονται στο περιστατικό, έχουν το λιγότερο τρία χρόνια υπηρεσίας στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Αναντιστοιχίες στις καταθέσεις των αστυνομικών, αλλά και στις κατηγορίες που οι αρχές προσάπτουν στους συλληφθέντες


► Όλη η ανάλυση ΕΔΩ

Πηγή  efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: