19.6.21

Μπαλάσκας... μαινόμενος...



Σάλος έχει προκληθεί από τις χθεσινές προκλητικές και άστοχες δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα σχετικά με το τι έπρεπε να πράξει o 32χρονος γυναικοκτόνος μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε.

Οι...επίμαχες δηλώσεις του αστυνομικού θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Χθες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή ενώ παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Χθες, ο Στ. Μπαλασκας, δήλωσε σε εκπομπή του MEGA αναφερόμενος στον δράστη του φρικιαστικού εγκλήματος στα Γλυκά Νέρά: «Είναι βλάκας διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά…».


Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας πως «ξεπέρασε σε αθλιότητα και την πιο νοσηρή φαντασία, δίνοντας σε πανελλαδική μετάδοση οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους».

Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις από το Κίνημα Αλλαγής ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου πήρε σαφείς αποστάσεις.

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Μπαλάσκας

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB αφού μίλησε για «εκστρατεία λάσπης» και για «κακόβουλες ερμηνείες» προανήγγειλε την προσφυγή του στην ελληνική δικαιοσύνη.



Δήλωσε μάλιστα με στόμφο πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να εκμαυλίσει τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις και τις αγνές προθέσεις των λεγόμενων μου».

Οι συνάδελφοί του τού γύρισαν την πλάτη
Η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» δεν άφησε ασχολίαστα όσα είπε στο τηλεπαράθυρο ο Σταύρος Μπαλάσκας. «Ο εργαζόμενος αστυνομικός δεν έχει καμία σχέση με τη δυσωδία που εκπέμπει η συμπεριφορά και τα λεγόμενα του ''κυρίου'' αυτού. Τέτοιες φιγούρες ξεφτιλίζουν τον αστυνομικό συνδικαλισμό, και θα πρέπει να σταματήσουν να παρασιτούν πάνω του» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πρωτοβουλία που χαρακτηρίζει τον συνδικαλιστή «μαϊντανό των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών».



Δεν υπάρχουν σχόλια: