18.6.21

Οι πολίτες τους έστειλαν «κουβά»...


Πέτρος Κατσάκος

Η εντολή από το Μαξίμου προς κάποιους εκπομπάρχες του πρωινού τηλεοπτικού τοπίου ήταν σαφής. Οι απεργοί των λιμανιών πρέπει να χρεωθούν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε φροντίσει να δώσει τη σχετική γραμμή από το... βήμα της Βουλής λέγοντας ότι “τα μπλόκα στους καταπέλτες των πλοίων μετατρέπονται σε καταπέλτη της κοινωνίας έναντι των εχθρών τους”.  Έστειλαν λοιπόν τους ρεπόρτερ τους στο λιμάνι του Πειραιά για να στήσουν το γνωστό πανηγύρι του κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά για κακή τους τύχη τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν.

Οι ρεπόρτερ όντως βρήκαν κόσμο αγανακτισμένο να περιμένει στο λιμάνι, αλλά, δυστυχώς για τα κανάλια και τον εντολέα τους, οι πολίτες τους έστειλαν «κουβά».  Όσο κι αν το προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να βρουν ούτε έναν να τα βάλει με τους απεργούς.  Όσο κι αν έψαξαν, δεν κατάφεραν να βρουν ούτε έναν να ρίξει νερό στον μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Οι απαντήσεις που πήραν τους χάλασαν τα σχέδια και το σενάριο με τους κακούς απεργούς κάηκε εν τη γενέσει του. Οι πολίτες όχι μόνο στάθηκαν στο πλευρό των απεργών, αλλά έριξαν όλη την ευθύνη για την ταλαιπωρία τους στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, που, παρά την εξαγγελία της απεργίας εδώ και μέρες, ενημέρωναν το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά, προκαλώντας οι ίδιες την ταλαιπωρία των επιβατών.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε πολλές περιπτώσεις τους ήρθε και η ψυχρολουσία από πολίτες που δήλωναν πως “εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς, γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο”. Και κάπως έτσι πήγαν όλοι τους «κουβά», με τους εκπομπάρχες να αλλάζουν άρον - άρον θέμα και τον πρωθυπουργό να μένει τραγικά μόνος απέναντι στην κοινωνία...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: