17.3.21

Γεννηματά: Απέτυχαν παταγωδώς...


...στη διαχείριση της πανδημίας-Πέντε προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης... 

 Συνάντηση με τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των νοσοκομείων της Αττικής, είχε τη Τετάρτη το απόγευμα διαδικτυακά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Την ίδια μέρα που... ανακοινώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων αλλά και διασωληνωμένων ασθενών η συζήτηση όπως θα ήταν φυσικό επικεντρώθηκε στις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προσωπικό εν μέσω της πανδημίας στην Αττική. 

Η Φώφη Γεννηματά στην εισαγωγική της τοποθέτηση επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι απέτυχε στη διαχείριση του προβλήματος. Αντί να πάρουν στοχευμένα μέτρα σε κάθε περιοχή έγκαιρα επέμειναν σε οριζόντια περιοριστικά μέτρα. Που όχι μόνο δεν πέτυχαν, αλλά εξάντλησαν την υπομονή των πολιτών χωρίς αποτέλεσμα. Που μάλιστα όσο αποτύγχαναν τόσο πιο αυστηρά τα έκαναν. 
 Απέτυχαν παταγωδώς. 
Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ένταση του προβλήματος. Μιλά μάλιστα για επιτυχία επικαλούμενος αυθαίρετες συγκρίσεις με άλλες χώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. 

 Παρουσίασε παράλληλα πέντε προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, όπου ζητά την ένταξη όλων των δομών: ιδιωτικά νοσοκομεία (ιδίως τα μεγάλα), στρατιωτικά νοσοκομεία, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Ένταξη όλων των ανθρώπων: Επιστημονικό προσωπικό, του δημοσίου και ιδιώτες, ειδικότητες συναφείς με πανδημία
Διασφάλιση του απαραίτητου ιατροτεχνικού εξοπλισμού: Φιάλες οξυγόνου, highflow συσκευές, τεστ κτλ. 

 1. Επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων και ειδικά των μεγάλων που έχουν πλήρεις δομές, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκεςώστε να συμμετάσχουν σε ενιαίο σχεδιασμό, με τους ίδιους όρους με το Δημόσιο. Με υποχρεωτική ένταξη του Προσωπικού τους. Ένταξη και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στο σχεδιασμό. 

 2. Υποχρεωτική ένταξη ιδιωτών ιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες (πνευμονολόγοι, παθολόγοι κλπ) στα Δημόσια Νοσοκομεία, για την κάλυψη των αναγκών στις νέες covid κλινικές που δημιουργούνται. Με την συμβολή του Ι.Σ.Α και του Π.Ι.Σ. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανάθεση καθηκόντων σε γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων (π.χ. ουρολόγοι ή οφθαλμίατροι). 

 3. Πολλαπλασιασμός των τεστ που διενεργούνται στον πληθυσμό με σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Εξασφάλιση rapid-test για όλους τους μη covid ασθενείς που εισάγονται στα Νοσοκομεία και τους συνοδούς τους, ώστε να μη μολύνονται εκεί. 

 4. Άμεση λειτουργία κλιμακίων (taskforce) της Π.Φ.Υ. με την συμμετοχή και ιδιωτών ιατρών-και ειδικά αυτών που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ- για επίσκεψη στα σπίτια σε ασθενείς covid. Ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία. 5. Δημιουργία ειδικού Συντονιστικού Κέντρου, ικανού να παρέχει υποστήριξη και οδηγίες στους γιατρούς των Νοσοκομείων και στα κλιμάκια της Π.Φ.Υ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: