31.3.21

Σε απεργία πείνας ο Ναβάλνι...


...με αίτημα να τον δει γιατρός...

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ ΙΚ-2, της περιοχής Βλαντίμιρ, ανακοίνωσε ότι κήρυξε απεργία πείνας, απαιτώντας να... «τηρηθεί ο νόμος» και να αφήσουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του. Το αίτημα του, το οποίο διαβίβασε στους δικηγόρους του, αναρτήθηκε στο Instagram με τον τίτλο «γιατί οι κρατούμενοι κηρύσσουν απεργία πείνας»; 

 «Έχω κηρύξει απεργία πείνας ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτρέψουν να με επισκεφθεί γιατρός της επιλογής μου», αναφέρει ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του. Ο Ναβάλνι λέει ότι έχει αυτό το δικαίωμα όπως και να λάβει φάρμακα, «αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν μου το παρέχουν». 

Παρατηρεί μάλιστα ότι αντί να του παράσχουν ιατρική βοήθεια, τον βασανίζουν «με στέρηση ύπνου» , δηλαδή «με ξυπνούν οκτώ φορές την νύχτα», και πως "άλλοι τρόποι πάλης στη φυλακή εκτός από την απεργία πείνας δεν υπάρχουν». «Έτσι είμαι ξαπλωμένος και πεινασμένος στο κρεβάτι, αλλά με τα δύο μου πόδια προς το παρόν». 

 Ο Ναβάλνι στην ανάρτηση του, δεν αναφέρεται μόνο στους πόνους που περάσαν από την πλάτη στα πόδια του, αλλά περιγράφει και την κατάσταση του ως εξής: «Ποιος είναι ξαπλωμένος κουρεμένος γουλί, φορώντας τη ρόμπα του, τα γυαλιά του στο κρεβάτι κρατώντας την Βίβλο στα χέρια του; Αυτός είμαι εγώ. Με την Βίβλο επειδή είναι το μοναδικό βιβλίο που μπόρεσα να πάρω μέσα σε τρεις εβδομάδες. Και στο κρεβάτι (υπερσκανδαλώδης παραβίαση των κανόνων), επειδή κήρυξα απεργία πείνας».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: