31.3.21

Χαρδαλιάς:Χαλάρωση των μέτρων...


...με δική σας ευθύνη... 

 «Προϋπόθεση για τα νέα μέτρα είναι η ατομική ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, πετώντας το μπαλάκι στους... πολίτες, για ενδεχόμενη αποτυχία. «Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη τήρηση των μέτρων», σημείωσε επίσης, προσθέτοντας ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση». 

 Επικαλούμενος την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής των επιστημόνων και κάνοντας λόγο για κούραση από τα διαρκή περιοριστικά μέτρα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε: 

Από Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο (εκτός εμπορικών κέντρων), με τη χρήση ειδικού κωδικού και για 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώλησης εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Η πώληση θα γίνεται με ραντεβού, 1 πελάτη ανά 25 τμ., και με μέγιστο όριο τους 20 πελάτες. 

 Από το προσεχές Σάββατο 3 Απριλίου και για κάθε Σαββατοκύριακο, η προσωπική άσκηση (κωδικός 6) θα μπορεί να γίνεται με όχημα σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια. «Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δραστηριότητας», τόνισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα γίνει πιλοτικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: