31.3.21

Ελλάδα – Γεωργία: 1-1...


Η Εθνκή Ελλάδας δεν κατάφερε να «χτίσει» πάνω στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Ισπανία, στον όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς υποδεχόμενη τη Γεωργία.

Απέναντι σε μια ομάδα που έχει... για όπλο την άμυνά της, η Εθνική ομάδα θα μπορούσε να απλοποιήσει τα πράγματα από νωρίς και συγκεκριμένα από το 8′, όταν ο Γιαννούλης γύρισε ωραία τη μπάλα για τον Τζόλη που ήταν σε θέση για γκολ. Το σουτ, όμως, ήταν άστοχο, η ευκαιρία χάθηκε και το 0-0 παρέμεινε. Και αφού παρέμεινε, τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν δύσκολα.

Η Ελλάδα ήταν καλή μέχρι το 20′ αλλά στη συνέχεια η Γεωργία βελτιώθηκε, είχε περισσότερη ταχύτητα/ένταση στο παιχνίδι της και στο 28′ απείλησε με τον Κβαρατσκέλια, το σουτ του οποίου κόντραρε την τελευταία στιγμή ο Τζαβέλλας. Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ έδειχνε χαμένη στον αγωνιστικό χώρο και αυτό, φυσικά, έδινε θάρρος στους Γεωργιανούς, οι οποίοι έβγαλαν χωρίς προβλήματα το ημίχρονο. Λίγο πριν τη λήξη του οποίου, μάλιστα, η Ελλάδα έκανε και αναγκαστική αλλαγή: Έξω ο τραυματίας Μπακάκης, μέσα ο Μαυρίας.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Φαν Σιπ έκανε ακόμη μία, με τον Λημνιό να μπαίνει στη θέση του Τζόλη, αλλά μάλλον δεν είχε αποτέλεσμα… Η Εθνική μας ομάδα είχε κλείσει άσχημα το πρώτο ημίχρονο και άσχημα συνέχισε και στο δεύτερο, με συνέπεια να μην καταφέρνει να γίνει απειλητική. Αντιθέτως, η Γεωργία μια χαρά κατάφερε να απειλήσει στο 68′ με το φάουλ του Αμπουργιανιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος.

Τα λεπτά περνούσαν και το άγχος έκανε την εμφάνιση του στους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι όμως πανηγύρισαν στο 76′: Σέντρα του Λημνιού, αυτογκόλ του Κακαμπάτζε που αντί να διώξει… πλάσαρε τον τερματοφύλακά του και 1-0. Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι έστω κι έτσι θα ερχόταν η νίκη, δύο λεπτά μετά ήρθε το σοκ…

Στο 78′ ο Κβαρατσκέλια απέφυγε τον Μαυρία, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε και τον Βλαχοδήμο και έκανε το 1-1, «διαλύοντας» ψυχολογικά την Εθνική μας ομάδα, η οποία στο 86′ κινδύνεψε και με ήττα μετά το τρομερό σουτ του Καγκάβα, αλλά ο Βλαχοδήμος αντέδρασε σωστά αυτή τη φορά.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Μπακάκης (42′ Μαυρίας), Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (86′ Σιώπης), Μπακασέτας (71′ Μασούρας), Φορτούνης, Τζόλης (46′ Λημνιός), Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης).

Γεωργία: Λόρια, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (74′ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84′ Τσιγκάουι), Κιτεϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσκέλια, Ζιζβιβάτζε (63′ Κβιλιτάια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: