30.3.21

Επιχείρηση εργαλειοποίησης των κρουσμάτων και στη Ν. Σμύρνη...



Όταν η κατάσταση ζορίζει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση θυμούνται ξανά τις διαδηλώσεις και επιχειρούν να φορτώσουν την ευθύνη για την αύξηση κρουσμάτων, πλαγίως και με προκλητικό τρόπο, σε όσους διαμαρτύρονται και, φυσικά, στην...αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκμεταλλευόμενο μια προβληματική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης το κυβερνών κόμμα δράττεται της ευκαιρίας να… αναδείξει το πρόβλημα του συνωστισμού στους ανοιχτούς χώρους, με υπαινιγμούς, όμως μόνο για πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ιδιαίτερα εκεί όπου «έλαμψαν» οι δυνάμεις κρούσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας αδιακρίτως πολίτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή ανακοίνωση του δήμου Ν. Σμύρνης, που κάνει λόγο για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή, δήλωσε ότι η επανέρχεται στο προσκήνιο «το θέμα του συνωστισμού στους ανοιχτούς χώρους».


Έστρεψε, φυσικά, τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαδηλώσεις επισημαίνοντας «όσοι διοργανώνουν συναθροίσεις, αναγνωρίζουν τελικά το ρίσκο που αναλαμβάνουν για τη δημόσια υγεία; Ενώ ο κ. Τσίπρας δέχεται τις επιπτώσεις των συγκεντρώσεων στη μετάδοση του ιού, γιατί το κόμμα του συνεχίζει να τις στηρίζει; Η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους».

Ωστόσο, πέρα από την προφανή στόχευση του εκπροσώπου της Ν.Δ., η ανακοίνωση καθεαυτή από τον δήμο, ο οποίος δεν βάζει ξεκάθαρη πολιτική χροιά, προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάζει είναι τουλάχιστον ελλιπή.

Κάνει λόγο για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, χωρίς να διευκρινίζει εάν εννοεί καταγεγραμμένα ή ενεργά κρούσματα, αλλά και χωρίς να εξηγεί σε τι πληθυσμό αφορούν τα κρούσματα αυτά. Παράλληλα, με βάση την επιδημιολογική, η αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα στην περιοχή δείχνει να ακολουθεί την αντίστοιχη αύξηση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε σε όλη, σχεδόν, τη χώρα.


 

 Στο σημείο, αυτό, τέλος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ανησυχία της κυβέρνησης, όπως και των μέσων που την στηρίζουν, αναφορικά με τον συνωστισμό στους ανοιχτούς χώρους, δείχνει να είναι, τουλάχιστον, επιλεκτική. 

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι άμεσα έσπευσαν να αναδείξουν την ανακοίνωση του δήμου Ν. Σμύρνης σε κεντρικό θέμα, όμως, το Σαββατοκύριακο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φιλοξενήσουν εκτενή φωτογραφικά ρεπορτάζ για τον κόσμο που ξεχύθηκε στις παραλίες εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό.

Τώρα, άλλωστε, που η κυβέρνηση προωθεί το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού πετώντας όλη την ευθύνη στους πολίτες μέσω των self test, συνωστισμός σε άλλους ανοιχτούς χώρους πλην διαδηλώσεων δεν φαίνεται να ενοχλεί…

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: