31.3.21

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο και για παιδιά από 12 ετών...


Η Pfizer ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιό της κατά της COVID-19 είναι ασφαλές και ισχυρά προστατευτικό και σε παιδιά από 12 ετών, σε ένα βήμα προς την πιθανή έναρξη εμβολιασμών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, προτού επιστρέψουν στο σχολείο το φθινόπωρο.

Τα... περισσότερα εμβόλια που κυκλοφορούν παγκοσμίως κατά της Covid-19 απευθύνονται σε ενήλικες, οι οποίοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για ηλικίες από 16 ετών και άνω. Ωστόσο, ο εμβολιασμός παιδιών όλων των ηλικιών θεωρείται κρίσιμος για την ανάσχεση της πανδημίας και μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις στιςε αποφάσεις τους για τη λειτουργία των σχολείων, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες τάξεις.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία σε 2.260 εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών στις ΗΠΑ, τα προκαταρκτικά δεδομένα έδειξαν ότι δεν υπήρξαν περιπτώσεις λοίμωξης μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων εφήβων σε σύγκριση με 18 μεταξύ αυτών που έλαβαν placebo, ανέφερε η Pfizer...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: