30.3.21

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-κρατιδίων για το εμβόλιο...


Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη κάλεσε πριν από λίγη ώρα η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η... αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 σε άτομα κάτω των 60 ετών. 

 Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν ακόμη μέρος ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, καθώς και εκπρόσωποι των Ινστιτούτων «Πάουλ Έρλιχ» και «Ρόμπερτ Κοχ». Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου της Καγκελαρίου. Νωρίτερα σήμερα και μετά την ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ» περί 31 περιστατικών θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών, εκ των οποίων 29 γυναίκες, πρώτο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τπυ Βερολίνου Charité αποφάσισε να αναστείλει προληπτικά τη χορήγησή του σε γυναίκες άνω των 60 ετών, για να ακολουθήσουν δεκάδες κλινικές αλλά και τα κρατίδια Βερολίνου, Βαυαρίας, Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και Ρηνανίας - Παλατινάτου. 

Λίγο αργότερα η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (StiKo) της Γερμανίας εξέδωσε σύσταση για αναστολή της χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου σε άτομα κάτω των 60 ετών. Το νέο αυτό στοιχείο ανατρέπει σημαντικά τον σχεδιασμό της διαδικασίας εμβολιασμών...

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: