31.3.21

Τι αλλάζει στα σχόλια στο Facebook...


...με απόφαση δικαστηρίου...

Μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του Facebook σηματοδοτεί η απόφαση δικαστηρίου στην Αυστραλία σχετικά με τα σχόλια κάτω απ' τις δημοσιεύσεις ενημερωτικών ιστοσελίδων. 

Σύμφωνα με... δημοσίευμα του Guardian ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι όσοι πραγματοποιούν κάποια δημοσίευση στο Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν και το ποιοι μπορούν να σχολιάσουν κάτω από αυτή. Τα σχόλια θα μπορούν πια να περιοριστούν σε φίλους συγκεκριμένης ομάδας, σε συγκεκριμένα προφίλ κ.ά. 

 «Προσαρμόζοντας το κοινό που σχολιάζει, μπορείτε να ελέγξετε περαιτέρω πώς θέλετε να προσκαλέσετε συνομιλία με τις δημόσιες αναρτήσεις σας και να περιορίσετε τις δυνητικά ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις», αναφέρεται σε δημοσίευση του Facebook. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στην Αυστραλία που προκάλεσε τις αλλαγή πολιτικής στα σχόλια των χρηστών στο Facebook, αποφασίστηκε ότι εταιρείες μέσων ενημέρωσης ευθύνονται για δυσφημιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν από χρήστες στις δημόσιες σελίδες του προφίλ των εταιρειών στο Facebook. 

 Η απόφαση του δικαστηρίου τονίζει ότι οι εταιρείες των μέσων ενημέρωσης έχουν ευθύνη να ελέγχουν από πριν τα σχόλια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρχε τρόπος προβολής των σχολίων στην εν λόγω πλατφόρμα, πριν από τη δημοσίευσή τους, παρά μόνο η δυνατότητα στους διαχειριστές να θέσουν φίλτρο λέξεων-κλειδιών. 
 Παρόμοια αλλαγή εισήγαγε πρόσφατα και το Twitter...

Δεν υπάρχουν σχόλια: