30.3.21

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων και λογιστών...


...στη Θεσσαλονίκη... 

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) πραγματοποιούν αυτήν την ώρα δικηγόροι, λογιστές και μηχανικοί. 

 Κρατώντας πανό αλλά και πλακάτ με τα συνθήματα τους, τα... μέλη της επιτροπής μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων ζητούν μεταξύ άλλων να ληφθούν μέτρα, με προσλήψεις υπαλλήλων, διορισμούς δικαστών, αναβάθμιση των δικαστικών κτιρίων ώστε να προετοιμαστεί η ασφαλής επιστροφή τους στα Δικαστήρια μετά την άρση των μέτρων αποκλεισμού. 

 Παράλληλα, διεκδικούν από κοινού να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, στελέχωση των ΜΕΘ και πραγματική επίταξη των δομών του ιδιωτικού συστήματος υγείας. 


 Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι επίσης να υπάρξουν μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές – απαλλαγή και όχι αναστολή για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αναστολή καταβολής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. 


 Επίσης, να υπάρξει αναστολή καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες για όσο διαρκέσουν τα μέτρα, με αντίστοιχη παράταση της ρύθμισης και χωρίς αυτή να χάνεται και αποζημιώσεις στους μισθωτούς και δικηγόρους με μπλοκάκι, στους «συνεργάτες» ύψους 800 € μηνιαίως και στους ασκούμενους ύψους 534 € το μήνα από τον εργοδότη και το κράτος... 

 Πηγή:grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: