31.3.21

Έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση στην Εκκλησία...


...με σφραγίδα Κεραμέως...

Έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και την κάλυψη έκτακτων αναγκών της λόγω κορονοϊού προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Το ύψος της... επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν αποκαλύπτεται το ύψος της επιχορήγησης αυτής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα ψηφιστεί στη Βουλή, η εφάπαξ επιχορήγηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.
Εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα επωφεληθούν η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερείς Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις ανά δικαιούχο και τα λοιπά διαδικαστικά θέματα, θα καθοριστούν από Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Όπως φαίνεται, η ενίσχυση αυτή προέκυψε μετά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Δείτε την τροπολογία 


news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: