30.3.21

Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Καρδίτσας...



... μετά τις καταγγελίες για υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς...
Την παραίτησή της υπέβαλε το πρωί της Τρίτης η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του Δήμου Καρδίτσας κ. Ουρανία Σούφλα μετά από τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς.

Μια... μέρα μετά την έφοδο της ΕΛΑΣ στο σπίτι της Ουρανίας Σούφλα μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς παραιτήθηκε από τη θέση της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

Παραμονή της Μεγάλης επετείου που κάποιοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Ελλάδος, στο σπίτι που διατηρεί η κυρία Ουρανία Σούφλα αντιδήμαρχος Καρδίτσας στο Καροπλέσι Καρδίτσας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής!!!!!

Υστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα Καρδίτσας κινητοποιήθηκε η αστυνομία για έλεγχο ύστερα από καταγγελίες, στο σπίτι που διατηρεί στο ορεινό χωριό της Καρδίτσας.

Υστερα από έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν τρόφιμα τα οποία είχαν αποσταλεί από ανθρώπους σε βοήθεια των πλημμυροπαθών κατοίκων της Καρδίτσας.

Από πληροφορίες που συλλέξαμε βρέθηκαν πακέτα μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, λάδι κονσέρβες και τα λοιπά.

Το Documento επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο η οποία δήλωσε ότι «Δεν θα πω τίποτα…» και στη συνέχεια ότι κατατέθηκαν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα κατά όσων προχώρησαν τις καταγγελίες και τις αναπαρήγαγαν. «Εγώ, ζήτησα να γίνει προανάκριση και αφού δικαστώ, θα βγω και θα κάνω ανακοινώσεις» τόνισε.

Ο δήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε την έφοδο της ΕΛΑΣ και δήλωσε ότι αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για να προβεί στις ανάλογες κινήσεις. «Εφόσον κριθεί ότι οι καταγγελίες ισχύουν, βεβαίως και θα αποπέμψω την αντιδήμαρχο. Αν απαγγελθεί κατηγορητήριο, θα φύγει έως ότου αθωωθεί» ανέφερε και έκρινε πως «το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει μέχρι να της απαγγελθούν κατηγορίες».

Σε σχέση με τα τρόφιμα που βρίσκονταν στην οικία της Σούφλα, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν είναι από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και πως δεν προορίζονταν για πλημμυροπαθείς. Επισήμανε δε ότι πρόκειται για «ένα αγροτικό τρόφιμα» και συγκεκριμένα για πέντε σακιά αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: