31.3.21

Νέα δίωξη κατά Δημήτρη Λιγνάδη...


Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, σχετικά με την τρίτη καταγγελία που υπάρχει σε βάρος του, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Έτσι, ο ήδη προφυλακισμένος σκηνοθέτης πλέον είναι... κατηγορούμενος για βιασμό αναφορικά με την τρίτη μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί πριν μερικές εβδομάδες στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Και αυτή η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στη 19η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται και τις άλλες δύο υποθέσεις βιασμού και όταν ολοκληρώσει σειρά ανακριτικών πράξεων, θα καλέσει το Δημ. Λιγνάδη προκειμένου να απολογηθεί. Ήδη πάντως, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στις έγγραφες εξηγήσεις του στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν βίασε, αλλά δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον τρίτο καταγγέλλοντα.

Από την πλευρά του, ο μηνυτής έχει υποστηρίξει πως οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2018 στην πλατεία Αγίου Παύλου, ενώ συνέχισαν την κουβέντα του και στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου. “ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω....

Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε», τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα που δε σ’ άρεσε»..... Ουρλιάζοντας του είπα «ρε π...., τι μου έκανες ρε κ....»και ταυτόχρονα με όση δύναμη είχα του έριξα ένα πολύ δυνατό χαστούκι” αναφέρει χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστική λειτουργός έχει στη διάθεση της και τέταρτη καταγγελία πάλι για το αδίκημα του βιασμού, την οποία και αναμένεται να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπως οφείλει σύμφωνα με το Κώδικα Ποινικής Δικονομίας...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: