31.3.21

Προφυλακίστηκε ο τραυματιοφορέας του Παίδων «Αγία Σοφία»...


...που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών... 

 Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στον 61 ετών τραυματιοφορέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος δύο κοριτσιών, έξι και οκτώ ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην... απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για παρεξήγηση, προτείνοντας παράλληλα και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι κατέθεσαν στον ανακριτή. 

 Η διοίκηση του Παίδων «H Aγία Σοφία», σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλυφθηκαν πριν από έναν περίπου μήνα εμφανίζεται να συγκάλυψε έγκλημα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού από εργαζόμενο, εγκληματική παράληψη που είχε ως αποτέλεσμα να επιτρέψει στο δράστη να διαπράξει και δεύτερη σεξουαλική κακοποίηση. 

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κάλεσε την αστυνομία για την άμεση σύλληψη του δράστη παρά τις μαρτυρίες γιατρών που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον εργαζόμενο, παρά μόνο έκρινε σκόπιμο να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 Μάλιστα, το πόρισμα της ΕΔΕ, καταλήγει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις περί τελέσεως ανάρμοστης συμπεριφοράς» και για το λόγο αυτό κινήθηκε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου του δράστη. 

 Mετά τις αποκαλύψεις διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Χάιδω Ζούγρη, μετά από παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκειμένου να ερευνηθούν σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω εργαζόμενου του Νοσοκομείου για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων ασθενών. 

 Ο τραυματιοφορέας συνελήφθη μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και έχει παραπεμφθεί να απολογηθεί για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Επιπλέον ο κατηγορούμενος βαρύνεται και με το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: