30.3.21

Kαρατόμηση... διά πολιτικούς λόγους...


Στο απίστευτο έγγραφο που είδε τη δημοσιότητα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες της Κέρκυρας, η Δήμαρχος του νησιού,Μερόπη Υδραίου ως Χωροφύλαξ της δεκαετίας του ΄70, ζητά να παυθεί από τη θέση του επειδή… τα έγγραφά του προς το Δήμο έχουν αντιπολιτευτικό λόγο και κοινοποιούνται σε όλα τα.... σχολεία της Πρωτοβάθμιας καθ΄ υπέρβασιν της ιεραρχίας, κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ εκφράζοντας τη γνώμη του για το πως θα έπρεπε να λειτουργεί η Δημοτική Αρχή, ταυτίζεται με το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων υιοθετώντας την αντιπολιτευτική τους στάση, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ζητήσει με δηλώσεις του το κλείσιμο παιδικών σταθμών (για στέγαση σε ακατάλληλα κτίρια, ως έχει υποχρέωση) την ώρα που ο Δήμος είχε το δικό του σχεδιασμό! 

 Η Μερόπη Υδραίου φτάνει στο σημείο να τον κατηγορήσει επειδή… πέτυχε με πίεση στο Υπουργείο να ιδρυθεί νηπιαγωγείο χωρίς να ζητήσει την άδεια της, ενώ τον κατηγορεί ακόμα και για την προσφυγή του στον Εισαγγελέα για περιπτώσεις μη τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχολεία, παρεμβαίνοντας ακόμα και στη δυνατότητα κάθε πολίτη ή υπηρεσιακού παράγοντα να προσφύγει για όποιο θέμα θεωρεί ότι παραβιάζεται η νομοθεσία, στη Δικαιοσύνη! 

 Τον κατηγορεί για την… πολιτική του διαδρομή 

Το μεγαλύτερο ίσως unfair Υδράιου, αποτελεί η χρήση ως επιχείρημα της πολιτικής διαδρομής του Χρήστου Άνθη και των κατά καιρούς συνεργασιών του με άλλους πολιτικούς φορείς , κάτι που ουδόλως (θα έπρεπε ή υποτίθεται ότι) αφορά είτε την ίδια είτε το Υπουργείο Παιδείας, τουλάχιστον βάσει του Συντάγματος! «Έχει διατελέσει σε διάφορες αυτοδιοικητικές θέσεις εκπροσωπώντας κάθε φορά κι ένα διαφορετικό πολιτικό χώρο και προφανώς και τώρα χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα προσωπικό όφελος», λέει στην κρυφή επιστολή η Μερόπη Υδραίου, η οποία φτάνει στο σημείο να επιχειρεί να καταγγείλλει κόμματα της αντιπολίτευσης δια μέσω του κ. Άνθη, επειδή κατέθεσαν επερωτήσεις στη Βουλή για επισκευαστικά θέματα σχολείων που η δημοτική της αρχή δεν είχε προχωρήσει: «Τελευταία έχουμε 2 ερωτήσεις στη Βουλή από το ΜεΡΑ25 και την Ελληνική Λύση για επισκευαστικά θέματα σχολείων στους οποίους ο ίδιος από πληροφορίες μας προωθεί». Δεν υπηρετεί το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης… 

Στην πραγματικότητα, η Μ. Υδραίου κατηγορεί το Χρ. Άνθη ότι δεν υπηρετεί το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ και των τοπικών ταγών της, όπως είναι η ίδια αφού αναφέρει: «Εξαντλείται μόνο σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι σε θεσμικούς φορείς όπως είναι η κυβέρνηση, το Υπουργείο και ο Δήμος για αυτό το λόγο δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στην εκπαιδευτική λειτουργία»! Και την ώρα που επικαλείται τη Δημοκρατία («ζητάμε την παρέμβαση σας προκειμένου ο καθένας να ασκήσει αβίαστα και δημοκρατικά το θεσμικό του ρόλο»), η ίδια εν κρυπτώ επιχειρεί την καρατόμησή του αντί να εκφράσει δημοσίως με ανακοίνωσή της τις όποιες αντιθέσεις ή καταγγελίες της κατά του κ. Άνθη ως θεσμού και όχι ως πολιτικού προσώπου υπογείως με επίκληση του καλού του κόμματος και της κυβέρνησης… 

 Ευθεία βολή σε συνταγματικά δικαιώματα 

 Η ενέργεια Υδραίου να μπλέξει πολιτικές πεποιθήσεις, άσκηση του ύψιστου δημοκρατικού δικαιώματος του ελεύθερου λόγου και της άσκησης κριτικής, του δικαιώματος του πολιτεύεσθαι όπως ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να πράξει βάσει του Συντάγματος με παράπονα για τη θεσμική λειτουργία ενός υπηρεσιακού παράγοντα, ζητώντας από τον Υπουργό του κόμματός της να τον καρατομήσει για να μην ασκεί αντιπολίτευση (!) είναι πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά χρονικά της Κέρκυρας και αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων… 

 Όλη η επιστολή Υδραίου 

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να τους κάνω γνωστές συμπεριφορές στελέχους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου κεντρικής Κέρκυρας και συγκεκριμένα του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Ανθή. Ο συγκεκριμένος διευθυντής εκπαίδευσης ξεπερνά καθημερινά τις αρμοδιότητες και το θεσμικό του ρόλο. Μέσα από καθημερινές επιστολές με καταγγελτικό λόγο. Με προσωπικές αναφορές προς τους συνεργάτες μου παρεμβαίνει αντιπολιτευτικά και δυσχεραίνει το έργο της Δημοτικής Αρχής σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη. 

 Καθημερινά αποστέλλει έγγραφα με ανακρίβειες, αντιπολιτευτικό λόγο και ειρωνικό ύφος προς τις υπηρεσίες του δήμου, τα οποία κοινοποιεί σε όλους τους διευθυντές και προϊσταμένους δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στον εισαγγελέα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθ’ υπέρβαση της ιεραρχίας κάποιες φορές και σε άγνοια του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης. Σχεδόν σε καθημερινή βάση εμφανίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κρίνοντας την κάθε ενέργεια και τον πολιτικό σχεδιασμό της Δημοτικής μας αρχής υποδεικνύοντας μας τους τρόπους που θα πρεπε κατά τη γνώμη του να λειτουργούμε. 

 Ταυτίζεται με το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών υποκινώντας τους κάποιες φορές και άλλοτε υιοθετώντας την αντιπολιτευτική τους πάντα διάθεση προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοια τους και να διατηρήσει το πολιτικό του προφίλ. Έχει διατελέσει σε διάφορες αυτοδιοικητικές θέσεις εκπροσωπώντας κάθε φορά κι ένα διαφορετικό πολιτικό χώρο και προφανώς και τώρα χρησιμοποιεί την θεσμική του ιδιότητα προσωπικό όφελος.

 Αρχές Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δημιούργησε πανικό και σύγχυση στην τοπική κοινωνία όταν με δηλώσεις του στα μέσα μαζικής επικοινωνίας ζητούσε το κλείσιμο παιδικών σταθμών για τη στέγαση των νηπίων ενώ ο δήμος είναι το δικό του σχεδιασμό για την εφαρμογή της 8χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. 

 Επιστολή του προς τον Μητροπολίτη μας δημιούργησε εμπλοκή στην παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση μίας προκατασκευασμένες αίθουσες δυσχεραίνοντας έτσι το σχεδιασμό του δήμου για την προσχολική αγωγή. Δε μας υπογράφει ως Πρόεδρος επιτροπής στο πρακτικό καταλληλότητας που ίδια η μηχανικός μας απέστειλε μετά την αυτοψία της προκειμένου να νοικιάσουμε κτίριο στο κέντρο της πόλης για την κάλυψη της προσχολικής αγωγής. 

 Να σημειωθεί ότι το πρακτικό έχει την υπογραφή από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής Με απευθείας δικές του ενέργειες προς το Υπουργείο πέτυχε την ίδρυση νηπιαγωγείου χωρίς εισήγηση επιτροπής Παιδείας και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και εν αγνοία του Δήμου. Μας καταγγέλλει ψευδώς τον Εισαγγελέα για μη τήρηση Υγειονομικό πρωτόκολλο δημιουργώντας πανικό στους γονείς. 

 Τελευταία έχουμε 2 ερωτήσεις στη Βουλή από το ΜεΡΑ25 και την Ελληνική Λύση για επισκευαστικά θέματα σχολείων στους οποίους ο ίδιος από πληροφορίες μας προωθεί. Τελευταία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο νηπιαγωγείο Κέρκυρας ο δήμος επισκεύασε και αποκατέστησε αίθουσες που είχαν υποστεί ζημιές. Ενώ είχαν εκδοθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταλληλότητα , απαγόρευε στους εκπαιδευτικούς να δεχθούν τους μαθητές. 

 Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής δεν υπηρετεί με αντικειμενικά και θεσμικά κριτήρια το ρόλο του, αλλά εξαντλείται μόνο σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι σε θεσμικούς φορείς όπως είναι η κυβέρνηση, το Υπουργείο και ο Δήμος για αυτό το λόγο δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στην εκπαιδευτική λειτουργία Και εν γένει στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πιστεύω λοιπόν ότι βάσει όλων των ανωτέρω θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την απομάκρυνση του, ελέγχοντας τη βασιμότητα όλων όσων σας παραθέτω τα οποία εμένα πάσα στιγμή στη διάθεσή σας να εξηγήσω περαιτέρω και δια ζώσης ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο. Ζητάμε την παρέμβαση σας προκειμένου ο καθένας να ασκήσει αβίαστα και δημοκρατικά το θεσμικό του ρόλο....

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: