31.3.21

Ο Μακρόν παρατείνει το lockdown σε όλη τη Γαλλία...


...για 4 εβδομάδες...
 

 Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα και απειλεί να προκαλέσει κατάρρευση στα νοσοκομεία. O Μακρόν δικαιολόγησε το σημερινό του διάγγελμα λέγοντας ότι το κάνει για να... ζητήσει την κινητοποίηση όλων για αυτόν το μήνα, τον Απρίλιο, «όπου παίζονται πολλά». 

 Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, στο δεύτερο κύμα το περασμένο φθινόπωρο, «επιλέξαμε από τις αρχές του τρέχοντος έτους 2021 μια απάντηση που στόχευε στον περιορισμό της επιδημίας χωρίς να περιοριστούμε». Στο πλαίσιο των νέων μέτρων θα κλείσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί για τρεις εβδομάδες. Η χώρα είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο και έκτοτε παρέμειναν ανοιχτά με κάποιους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών. ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη σε 19 περιοχές θα επεκταθούν, από το Σάββατο, σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή για τέσσερις εβδομάδες. 
Σήμερα ο αριθμός των ασθενών με Covid σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 98 και πλέον πλησιάζει τις 5.000. 

 Ειδικότερα:
 - Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. θα ισχύσει παντού 
- Η τηλεργασία θα συστηματοποιηθεί - Τα καταστήματα θα είναι κλειστά σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή - Κλείνουν για τρεις εβδομάδες νηπιαγωγεία, σχολεία, κολέγια και γυμνάσια. Η σχολική περίοδος θα αναπροσαρμοστεί. 
- Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητές θα μπορούν να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μια ημέρα την εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: