31.3.21

Παράταση στο σχολικό έτος για δύο εβδομάδες...


Παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες μέχρι και το τέλος Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναφερόμενη στα σχολεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν υπόψιν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για να ληφθεί η... απόφαση, δίνοντας προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων. 

Η ίδια αποκάλυψε ότι μόλις το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

H υφυπουργός Ζέττα Μακρή υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα, στο άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια -ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων- αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

Η Ζέττα Μακρή αναφορικά με τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Για δε τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η υφυπουργός επεσήμανε, ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει εθελοντικά, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneka αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η ίδια ανέφερε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: