17.3.21

Ο μυστικός δείπνος του Μητσοτάκη...


Με ποιον γνωστό μιντιάρχη έφαγε παρέα ο πρωθυπουργός και τι έλεγαν για τον Τσίπρα;...

Με ποιον συνέφαγε ο Μητσοτάκης και μάλιστα ως φιλοξενούμενος και τι συζητήθηκε; Αποκαλύψεις κάνει η Εστία στο σημερινή της φύλλο και τα όσα γράφει έχουν ενδιαφέρον. Περισσότερο ενδιαφέρον βέβαια έχει η εικόνα του Μητσοτάκη για τον Τσίπρα και το γεγονός ότι τον... θεωρεί πελάτη του, ασχέτως αν δεν είχε καν κουράγιο να πάει έστω και σε debate απέναντί του.

«Το μενού είχε βεβαίως πανδημία, ελληνοτουρκικά, απόδοση Κυβερνήσεως, αλλά όπως είναι φυσικό οι αμφιτρύωνες ενδιαφέροντο τα μέγιστα για το κλασσικό ερώτημα: υπάρχει περίπτωσις διεξαγωγής πρόωρων εκλογών; Το ερώτημα ετέθη κάποια στιγμή στον Πρωθυπουργό, όχι πάντως από τον κύριο Αλαφούζο όπως καταφέραμε να μάθουμε».

«Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είχε πολλά περιθώρια. Οι πρόωρες εκλογές είναι ένα εξαιρετικό προνόμιο πού επιφυλάσσει το Σύνταγμα στον Πρωθυπουργό για λόγους εξαιρετικής εθνικής σημασίας, και ακόμη και να τις έχει στο μυαλό του ως λίαν εξαιρετικό ενδεχόμενο δεν θα τις απεκάλυπτε ποτέ στο πλαίσιο ενός ιδιωτικού ανεπισήμου δείπνου. 

Ακόμη και αν σε αυτόν μετείχαν άνθρωποι εμπιστοσύνης του, φημισμένοι και δοκιμασμένοι για την εχεμύθειά τους. “Εκλογές να κάνω για ποιο λόγο; Ο Τσίπρας έχει αποδειχθεί ότι είναι... πελάτης μας! Γιατί να το ρισκάρουμε, να τον κατανικήσουμε και να βρεθούμε στο μέλλον απέναντι νέου αντιπάλου;” ήταν το επιχείρημα τού Πρωθυπουργού για την απόρριψη κάθε σεναρίου διεξαγωγής εκλογών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: