1.3.21

Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...


...για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών της ΝΔ...

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τους εκτός σειράς, παράτυπους, εμβολιασμούς στελεχών της ΝΔ, επιρρίπτουν με ερώτηση τους στη Βουλή 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη... Δώρα Αυγέρη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι η κυβερνητική διαχείριση στον χώρο της υγείας όχι μόνο δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά μετατρέπει συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση τον εμβολιασμό σε λάφυρο για τους εκλεκτούς και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

«Στις αρχές Ιανουαρίου είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες εργαζομένων στο ΓΝΝΘΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", οι οποίοι κάνουν λόγο για καταχρήσεις σε βάρος των ίδιων των πολιτών, που έφθασαν στα νοσοκομεία να εμβολιαστούν με προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά τους έδιωξαν καθώς οι δόσεις είχαν εξαντληθεί», αναφέρουν και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε τη διαδικασία εμβολιασμού σε κομματικό και φθηνό επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Με την ερώτηση τους καλούν τον Βασίλη Κικίλια να απαντήσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποτραπούν κάθε είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας, κατάχρησης και αδιαφάνειας στην σειρά των εμβολιασμών, ενώ ζητούν να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα και υγειονομικά πρωτόκολλα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από τα οποία να προκύπτουν με σαφήνεια η προτεραιοποίηση και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, καθώς και οι προβλέψεις για τις αναπληρώσεις, τον τρόπο και τα κριτήρια που αυτές γίνονται...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: