1.3.21

Πρώτη δύναμη οι προεδρικοί...


...στις νέες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία...

Νέες νομαρχιακές οργανώσεις αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ολόκληρη την χώρα και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν την πρωτοκαθεδρία της... Κίνησης Μελών και της ευρύτερης πλειοψηφίας -των λεγόμενων προεδρικών- έναντι των άλλων εσωκομματικών τάσεων.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών στις οποίες για πρώτη φορά ψηφίζουν και τα νέα μέλη που έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Κατά τις πληροφορίες σε ό, τι αφορά στις οργανώσεις της Αττικής η Κίνηση Μελών αναδεικνύεται στις περισσότερες ως πρώτη δύναμη με την Ομπρέλα που έχει στον πυρήνα της την ομάδα των 53 να καταγράφει ποσοστά της τάξης του 30-35%.

Ειδικότερα, φαίνεται πως οι προεδρικοί κερδίζουν με μεγάλα ποσοστά την Ανατολική Αθήνα, την Ανατολική Αττική και τη Νότια Αθήνα. Επίσης, η Κίνηση Μελών αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στη Βόρεια Αθήνα όμως εκεί κατά τις πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία της Ομπρέλας με τη ΡΕΝΕ κάτι που θα σήμαινε και τον έλεγχο της οργάνωσης.

Η Ομπρέλα έχει αναδειχθεί πρώτη δύναμη στην Δυτική Αθήνα. Επίσης, φαίνεται ότι ο Πειραιάς που θεωρούνταν προπύργιο των 53 τώρα έχει μοιρασμένες τις δυνάμεις ανάμεσα στην Ομπρέλα και την Κίνηση Μελών. Η Νομαρχιακή της Α’ Αθήνας αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση καθώς έχουν κατατεθεί πολλές ενστάσεις αναφορικά με μέλη που δεν εντάχθηκαν τελικώς στις λίστες.

Πάντως, λόγω της έντασης που έχει καταγραφεί σε πολλές οργανώσεις Μελών της α’ Αθήνας το θέμα δεν αποκλείεται να απασχολήσει τα ηγετικά κλιμάκια και σε κεντρικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα στις εκλογές έδειχναν κατά τις πληροφορίες μία αναμέτρηση στήθος με στήθος ανάμεσα στην Ομπρέλα και την Κίνηση Μελών μαζί με δυνάμεις της ευρύτερης πλειοψηφίας.

Σε ό, τι αφορά στην περιφέρεια τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι προεδρικοί έχουν τον έλεγχο των νομαρχιακών οργανώσεων στην Άρτα, την Λάρισα, την Λευκάδα , την Ευρυτανία, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Ηλεία. Η Ομπρέλα έχει ισχυρή παρουσία στο Κιλκίς, την Πιερία, εμφανίζει δυνάμεις στην Κόρινθο και τα Βόρεια Δωδεκάνησα, όπως επίσης και στα Χανιά...

thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: