25.4.16

Κρίσιμη συνεδρίαση το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ...


Μετά τον έντονο προβληματισμό αλλά και τις πολλές αντιδράσεις που υπήρξαν από πολλές πλευρές στην απεργία διαρκείας που ξεκίνησε η ΠΟΕΣΥ την περασμένη Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί...
το μεσημέρι συνάντηση των συνδικαλιστικών φορέων με τους διευθυντές των ΜΜΕ έντυπων και ηλεκτρονικών.

Η λογική λέει ότι αυτό κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει πριν την κήρυξη της απεργίας για την απαραίτητη προετοιμασία και ζύμωση, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια! Η ουσία είναι ότι στη συνάντηση αυτή θα παιχτούν όλα. Η κατάληξη θα είναι είτε να συμφωνηθεί η διακοπή της απεργίας και η έναρξη άλλων μορφών διαμαρτυρίας, πρόταση που αναμένεται να κάνουν οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) εκπρόσωποι των ΜΜΕ, είτε οι συνδικαλιστές με ή όχι τη συγκατάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ να αποφασίσουν συνέχιση της απεργίας.

Αν συμβεί το πρώτο όλα σταματούν αύριο το μεσημέρι ομαλά, αν όμως οι συνδικαλιστές επιμείνουν κόντρα στα αιτήματα των εκπροσώπων αυτό που θα συμβεί θα είναι σε κάθε επιχείρηση να γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων και με βάση το κλίμα που εισπράττουμε από όλα σχεδόν τα μεγάλα ΜΜΕ είναι ότι αν τεθεί θέμα ψηφοφορίας το αποτέλεσμα θα είναι 80-20 υπέρ της διακοπής της απεργίας!

Κι αν εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα από αύριο το απόγευμα αρχίζουν να δουλεύουν κανονικά κόντρα στην απόφαση των σωματείων η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου καλή για τον ήδη σκληρά δοκιμαζόμενο κλάδο. Για αυτό καλό είναι να ληφθεί στη συνάντηση μια ομόφωνη απόφαση από συνδικαλιστές και εκπροσώπους ΜΜΕ, όποια και αν είναι αυτή.


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: