30.4.16

Το 50% θέλει να μείνει...

Το 50% θέλει να μείνει, το υπόλοιπο 50% επιθυμεί Brexit

Το υπόλοιπο 50% επιθυμεί Brexit...

Σε θρίλερ εξελίσσεται το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους μισούς πολίτες να εμφανίζονται έτοιμοι να ψηφίσουν υπέρ και ...
το άλλοι 50% κατά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρίας ΟRB, για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές είναι ισόπαλες στο 50%-50%.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές αναφέρουν ότι όταν λαμβάνεται υπόψιν η πρόθεση προσέλευσης στις κάλπες, τα ποσοστά διαφοροποιούνται ελαφρά και οι υποστηρικτές του Brexit αντιπροσωπεύουν το 51%.

Οι ψηφοφόροι στη Βρετανία καλούνται να αποφασίσουν τον Ιούνιο εάν η χώρα τους, η οποία είχε ενταχθεί στην ΕΕ πριν από 43 χρόνια, θα παραμείνει μέλος της ή θα αποχωρήσει από αυτή. Η διαδικτυακή δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 πολιτών από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση δεν έφερε ιδιαίτερα αποτέλεσμα για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται ότι ήλπιζε οι πολίτες της χώρας να επηρεαστούν από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα.
Το παράδοξο της δημοσκόπησης, όμως, είναι ότι παρότι αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές είναι ισοδύναμες, οι περισσότεροι πολίτες (το 51%) πιστεύει ότι τελικά η χώρα θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Μόλις το 17% θεωρεί δεδομένο το Brexit ενώ το 33% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: