30.4.16

Αβραμόπουλος: Κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο...

Αβραμόπουλος: Κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση – Προβληματισμένη η Κομισιόν - Media

Περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης «κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά αδιεξόδου και το σημαντικό ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν κάποιοι...
επιζητούν το αδιέξοδο, κάτι που προβληματίζει πολύ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Realnews.

Επίσης επισημαίνει ότι «η τελευταία εξέλιξη στη διαπραγμάτευση προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης».

Για το προσφυγικό σημειώνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται την συνδρομή της Ευρώπης για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προσφυγικές ροές, και εκφράζει την ανησυχία του για την απροθυμία κρατών - μελών να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς και για το γεγονός ότι κερδίζουν έδαφος ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, "που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης".

"Με αυτή την έννοια, ναι, υπάρχει έντονη ανησυχία και ως έναν βαθμό κίνδυνος. Και οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και εκθέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα", προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: