30.4.16

Χίος: Μαύρες σημαίες για την κατάργηση του ρουκετοπόλεμου...



Με μαύρες σημαίες στα κάγκελα των δύο ενοριών, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, και συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής βρήκε τον Βροντάδο το φετινό Πάσχα. Η...
χαρμόσυνη ατμόσφαιρα και οι χιλιάδες τουρίστες που πλημμύριζαν την περιοχή κάθε χρόνο το Μ. Σάββατο, φέτος αντικαταστάθηκαν με την ...
οργή και τη θλίψη των κατοίκων για τη μη διεξαγωγή του εθίμου.

Σύμφωνα με το politischios.gr εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου και όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνεργείων των δύο ενοριών δίνοντας το «παρών» σε μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για τα δεδομένα της περιοχής.

Τοποθετώντας μαύρες σημαίες στα κάγκελα των ενοριών οι κάτοικοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα, καταλογίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στη Δημοτική Αρχή Χίου την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το φετινό αδιέξοδο.

Όπως επεσήμαναν οι ίδιοι, η επιμονή τριών κατοίκων να μην επιτρέψουν την τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων στα σπίτια τους, σε συνδυασμό με την απραξία του Δήμου, είχε ως αποτέλεσμα φέτος για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία το έθιμο να μην πραγματοποιηθεί.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την Παναγία Ερειθιανή, δίνοντας την υπόσχεσή τους ότι το μοναδικό έθιμο δεν θα σβήσει.

Στο άκουσμα της οριστικής μη διεξαγωγής του εθίμου οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού δήλωσαν απογοητευμένοι με πολλούς από αυτούς να ζητούν εξηγήσεις από τα τουριστικά πρακτορεία της Χίου, για την απουσία πληροφόρησης γύρω από τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: