30.4.16

Βρετανία: Φυλάκιση για πρώην ευρωβουλευτή...


Ο Πίτερ Σκίνερ, ο οποίος είχε ως το πρόσφατο παρελθόν εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για απάτη...
που του επέτρεψε να καταχραστεί ένα ποσό πάνω από 100.000 λίρες (128.000 ευρώ) το οποίο προοριζόταν για βουλευτικά έξοδα.

Ο Σκίνερ, ευρωβουλευτής των Εργατικών από το 1994 ως το 2014, κρίθηκε ένοχος για απάτη και πλαστογραφία από το δικαστήριο του Σάουθγουορκ, στο Λονδίνο.

Είχε καταχραστεί ευρωπαϊκά κεφάλαια τα οποία προορίζονταν για την πληρωμή προσωπικού του ΕΚ, κυρίως για να πληρώσει τη διατροφή της πρώην συζύγου του και τα έξοδα του μήνα του μέλιτος με τη νέα σύντροφό του.

Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Ντέιβις εκτίμησε ότι η ζημία για το ΕΚ ανέρχεται σε £132.434 και η δικαστίνα Μάουρα Μακγκάουν συμφώνησε ότι το ποσό «ξεπερνά τις £100.000».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου υπογράμμισε ανακοινώνοντας την ετυμηγορία της ότι ο Πίτερ Σκίνερ «πρόδωσε την εμπιστοσύνη» των Βρετανών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποφασίσει στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου εάν θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα αποχωρήσει από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: