30.4.16

Η Ελισάβετ τρολάρει τους Ομπάμα...

Bίντεο: Η βασίλισσα Ελισάβετ τρολάρει το ζεύγος Ομπάμα

ΒΙΝΤΕΟ...

«Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι είναι δύο λαοί που χωρίζονται από την ίδια γλώσσα» έλεγε ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Τζωρτζ Μπέρναρντ Σο (Ιρλανδός στην καταγωγή, έχει και αυτό την σημασία του...). Και μάλλον έχει απόλυτο δίκιο, ιδίως αν...
μαζί με την γλώσσα εμπλέξουμε και την αίσθηση του χιούμορ.

Και το κλισέ επιβεβαιώνεται και πάλι, αυτή την φορά σε κορυφαίο επίπεδο. Από την μια η βασίλισσα Ελισάβετ και από την άλλη το άκρως επικοινωνιακό και χαρισματικό ζεύγος Ομπάμα. Αφορμή για αυτή τη ιδιότυπη όσο και χαριτωμένη αντιπαράθεση σε χιούμορ και επίδειξη φλέγματος υπήρξε ένα μήνυμα των Ομπάμα προς τον πρίγκηπα Χάρι για τους αγώνες Ιnvictus που θα γίνουν φέτος στην Αμερική.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν στρατιωτικοί από δυτικές χώρες οι οποίοι έχουν τραυματιστεί στο πεδίο της μάχης. Πρόκειται για ένα είδος παραολυμπιακών για στρατιωτικούς, την σχεδίαση των οποίων είχε ο πρίγκηπας Χάρι και που για φέτος, μετά από σύμφωνη γνώμη του Ομπάμα θα γίνουν στην Αμερική.

Για να ανεβάσει τα «αίματα» της αντιπαράθεσης, ο Ομπάμα και η Μισέλ φαίνεται να έχουν στείλει ένα μήνυμα στον Χάρι, μέσα από τον οποίο τον προκαλούν, με τη γνωστή αμερικάνικη αυταρέσκεια, να πάει με την βρετανική ομάδα στους αγώνες, όπου θα τους κατατροπώσουν. Μάλιστα στο φόντο βρίσκονται κάποιο σοβαροί αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετέχουν με χοντροκομμένες χειρονομίες στις δηλώσεις του Ομπάμα και της Μισέλ.

Στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το παλάτι, φαίνεται ο πρίγκηπας Χάρι να κάθεται μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ σε έναν καναπέ. Ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο και έρχεται το μήνυμα από την Μισέλ και τον Μπάρακ. Ο Χάρι προτείνει στην βασίλισσα να του δουν μαζί. Και αφού η βασίλισσα βλέπει το πρώτο ζευγάρι της Αμερικής να κάνει τα δικά του κόλπα, γυρίζει με τον πιο βρετανικό τρόπο του κόσμου, να πει την πιο βρετανική ατάκα του κόσμου, στο πιο βρετανικό φλέγμα του κόσμου: «Oh, really?».

Το βίντεο τελειώνει με το συγκαταβατικό βλέμμα του πρίγκηπα Χάρι προς την οθόνη. Το μικρό φιλμάκι έχει γίνει viral σε όλο τον πλανήτη, αποτελώντας όπως είναι προφανές μία εξαιρετική διαφημιστική καμπάνια για τους ειδικούς αυτούς αγώνες. Έστω και αν χρειάστηκε να θυμηθεί κανείς τα κλισέ περί των δύο πλευρών του Ατλαντικού και τα λόγια ενός γεροπαράξενου Ιρλανδού που τόσο, μα τόσο δίκιο έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: