30.4.16

Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε τη Θεία Λειτουργία στο νησάκι Παναγιά!...

Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε τη Θεία Λειτουργία στο νησάκι Παναγιά!

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, με τον Δήμαρχο του συμπλέγματος, συνοδεία λιμενικών και στρατιωτικών τέλεσαν στο αμφισβητούμενο από τους Τούρκους νησάκι Παναγιά τη λειτουργία της Ανάστασης  - Τουρκικό σκάφος τους απείλησε όμως ...
το αψήφησαν

Σε ηχηρή απάντηση προς την τουρκική προκλητικότητα προχώρησε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος μαζί με τον Δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή, τον λιμενάρχη Χρήστο Φραγκιά και τον Διοικητή της 96ΑΔΤΕ ταξίαρχο Γ. Μπικάτου νησιού αλλά και ομάδα κατοίκων. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η λειτουργία της Ανάστασης στο φυλάκιο του αμφισβητούμενου νησιού της Παναγιάς ως απάντηση στην προσπάθεια της γείτονος να αμφισβητήσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνικότητα της περιοχής.

Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη "θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος".

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης σε δήλωση του στο protothema.gr ξεκαθαρίζει πως "κανένας δεν θα μου πει που και πως θα λειτουργώ στη Μητρόπολη μου, πολύ περισσότερο η Τουρκία".

Έτρεψαν τους Τούρκους σε φυγή με ...ψαλμούς

Πάντως οι τουρκικές απειλές δεν έλειψαν. Σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο Παναγιά. Οι κάτοικοι απάντησαν με ψαλμούς και τελικά οι Τούρκοι αναγκάστηκαν σε οπισθοχώρηση.

Θα πρέπει να σημειώσοουμε ότι ο Μητροπολίτης μαζί με τις ευχές παρέδωσε στον επικεφαλής του Φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».

Μιλώντας με φλογερό πατρικό και πατριωτικό λόγο στα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας και επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος τόνισε ότι «οι στρατιώτες του Έθνους δεν φρουρούν μόνο μια λωρίδα ελληνικής γης», αλλά υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους, τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και την ιστορία, τις παραδόσεις, τις οικογένειες, τους τάφους των προγόνων, την ίδια την ταυτότητα και υπόσταση του Έθνους.

Ο ταξίαρχος κ. Γ. Μπικάκης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τις ευχές και την τελετή της Αναστάσεως, που τέλεσε πρώτα στην νησίδα της Παναγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 96ΑΔΤΕ είναι πανέτοιμοι να επιτελέσουν το καθήκον τους και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της πατρίδας.

Στη θρησκευτική τελετή και στο πρώτο «Χριστός Ανέστη» της νησιωτικής Μητρόπολης της Χίου, παρέστησαν ακόμη από τις Οινούσσες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Γεώργιος Δανιήλ, Σταύρος Χατζησταύρου, Λάμπρος Σκούφης, Γιάννης Λυγνός, Χρήστος Μούντουλας, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Χίου κ. Β. Μυριαγκός και εκπρόσωποι της Ταξιαρχίας.



Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: