30.4.16

Αμανατίδης: Το Άγιο Φως νίκη ελπίδας και αισιοδοξίας...

Αμανατίδης: Το Άγιο Φως  νίκη ελπίδας και αισιοδοξίας

Για νίκη της ελπίδας και της αισιοδοξίας και «ευθύνη δική μας να τη μετατρέψουμε σε δύναμη δημιουργικότητας στον αγώνα που δίνουμε όλοι για την αναγέννηση της πατρίδας μας», έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την ...
παραλαβή του Αγίου Φωτός, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, από τα χέρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ' στο Ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Αμανατίδης παρέλαβε το Άγιο Φως με αισθήματα συγκίνησης, χαράς και τιμής και διαβεβαίωσε πως με τη μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα και από εκεί θα παραληφθεί από όλες τις ιερές Μητροπόλεις, ώστε να φέρει σε όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, αναμένεται σε λίγη ώρα στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος», όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του, κατά την οποία άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους.
Στην ελλληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, βουλευτής - αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής -υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα θα αναχωρήσουν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο. Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: