30.4.16

Ομιλία του Τραμπ κατέληξε (και πάλι) σε επεισόδια...


Σχεδόν 1.000 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων εκτόξευαν αυγά εναντίον των αστυνομικών, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον Ντόναλντ Τραμπ και τις απόψεις που εκφράζει. Τα παραπάνω συνέβησαν...
στο περιθώριο σημερινής ομιλίας του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Σαν Φρανσίσκο, μία ημέρα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε παρόμοια διαδήλωση.

Δεκάδες αστυνομικοί σχημάτισαν αλυσίδα γύρω από το κτίριο όπου πρόκειται μιλάει ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτίριο κρατώντας πλακάτ με υβριστικά συνθήματα, όπως «Τραμπ ηλίθιε» ή «Ο φόβος και το μίσος δεν είναι προεδρικά προσόντα».

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν μάλιστα και πολλές μεξικανικές σημαίες, απαντώντας προφανώς στις δηλώσεις του Τραμπ ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τους Μεξικανούς «βιαστές» και εγκληματίες και έχει ζητήσει να κατασκευαστεί ένας τοίχος κατά μήκος των συνόρων του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε πεζός και μπήκε από την πίσω πόρτα στο συνεδριακό κέντρο, υπό την προστασία των αστυνομικών και των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να έρθει σε επαφή με τους διαδηλωτές.

Το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασαν βίαια επεισόδια και τουλάχιστον 20 άνθρωποι συνελήφθησαν σε μια διαδήλωση εναντίον του Τραμπ στην Κόστα Μέσα, στη νότια Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: