30.4.16

Ζούμε πραγματικά πολύ άσχημες μέρες πανευρωπαϊκά...


Που λέτε, γίνεται ο «κακός χαμός» στη Γαλλία για τη μνημονιακών διαστάσεων εργασιακή μεταρρύθμιση «made in Germany» που πρέπει να περάσει ο Ολάντ για τον οποίο «όλα βαίνουν καλώς» στη χώρα και «όλα...
γίνονται για το καλό των Γάλλων».

Επειδή λοιπόν όλα γίνονται για το «καλό των Γάλλων», οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία έγιναν ξανά σύντομη «γαργάρα» στα δελτία ειδήσεων της γαλλικής τηλεόρασης. Κι επειδή δεν πρέπει να ξεσηκώνουμε τον κόσμο στην Ευρώπη, η οποία «ξαναβρίσκει τους ρυθμούς ανάπτυξης» μόνο όμως στα «παχιά τα λόγια τα μεγάλα» των πολιτικών της νάνων, μέχρι αργά το απόγευμα διεθνή ΜΜΕ όπως το ΒBC για παράδειγμα, δεν είχε βγάλει «άχνα» για τον αναβρασμό της γαλλικής κοινωνίας που αντιδρά στον «κόφτη» των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων. Το θέμα πέρασε και πάλι στα «πολύ» ψιλά της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας. Πάντως όπως το βλέπω, η εργασιακή μεταρρύθμιση θα περάσει κι εδώ και θα πουν κι «ένα τραγούδι» οι Γάλλοι.
Οσο για την επόμενη ημέρα, οι image makers των lobby των Βρυξελλών, ετοιμάζουν τον άνθρωπό τους. Ο εκλεκτός, είναι ο τεχνοκράτης Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανατράφηκε στον κόρφο των Ρότσιλντ και σπονσοράρουν οι τραπεζίτες του City και η Goldman Sachs που προθερμαίνονται για να κάνουν χειροπιαστό κουμάντο ΚΑΙ στη Γαλλία.
Α, ξέχασα! Στα λιγοστά ρεπορτάζ που μεταδίδονται καθώς και από τα τηλεγραφήματα των πρακτορείων, μαθαίνουμε αναλυτικά πόσες συλλήψεις έγιναν, πόσοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πόσες καταστροφές προκλήθηκαν, πόσοι «ταραξίες» πήραν μέρος κτλ αλλά «κιχ» για την εργασιακή μεταρρύθμιση, τις τρομερές αλλαγές που επιφέρει, γιατί αντιδρούν οι Γάλλοι.
Πως γίνεται σε μια χώρα όπως είναι η Γαλλία, που έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που αστυνομικοί και στρατιώτες κυκλοφορούν οπλισμένοι σαν αστακοί, με ελικόπτερα και drones με κάμερες στους ουρανούς, με αυστηρούς ελέγχους παντού, και ξαφνικά στην σημαντική διαδήλωση να κάνουν «ντου» 300 κουκουλοφόροι-ταραξίες, άρτια εξοπλισμένοι και να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε μεγάλες διαδηλώσεις στην Ελλάδα; Και την ίδια ώρα, οι ίδιες αρχές που εξαρθρώνουν όποτε το θέλουν στο «πι και φι» τρομοκράτες, να μην μπορούν να ταυτοποιήσουν ή αν θέλετε να «ξεκουκουλώσουν» κανέναν ταραξία; Δεν ξέρω αλλά κολάζομαι, κολάζομαι πολύ, όλο και πιο πολύ!

Μαρία Δεναξά (Από τη σελίδα της στο facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια: