30.4.16

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας...


Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση να κινηθεί σε άλλες κατευθύνσεις πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού, διαμήνυσε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του...
στην εφημερίδα Real News.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, υποστήριξε ότι «μια ενδεχόμενη υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ για τη λήψη των προληπτικών μέτρων θα ισοδυναμούσε με καταστρατήγηση εκ μέρους των θεσμών της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού». «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» σημείωσε με νόημα.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο διαφοροποιήσεων εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «οι τελικές επιλογές της κυβέρνησης είμαι βέβαιος πως θα είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τις διαθέσεις του συνόλου των μελών της Κ.Ο.» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα των «53».
Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου και υποστήριξε ότι αποτελεί έναν από τους πλέον άξιους υπουργούς Οικονομικών.
Ερωτηθείς για τη μεταφορά των αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδας, επανέλαβε ότι «η τοποθέτηση των αποθεματικών στην ΤτΕ έχει αποφέρει καλύτερες αποδόσεις για όσους οργανισμούς το έκαναν», ενώ αποσαφήνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα επιλογής μεταξύ πληρωμής των δανειστών και των συνταξιούχων.
Σχετικά με την προωθούμενη λύση για το δημόσιο χρέος, εξήγησε ότι «αν πετύχουμε μια μείωση της εξυπηρέτησης του χρέους κατά 2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, θα είναι κάτι σημαντικό και θα αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης».
Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή συνεργασία με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: