30.4.16

Νέες ταυτότητες το 2017...

Νέες ταυτότητες για όλους τους Έλληνες το 2017

Η Ουάσιγκτον πιέζει «αφόρητα», σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ...
του «Ελεύθερου Τύπου», οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν πως οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται πολύ εύκολα, γεγονός που καθιστά αναγκαία την αντικατάσταση τους, καθώς ζημιώνονται και οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες δέχονται Έλληνες.

Η Ουάσινγκτον μάλιστα πάει στο άλλο άκρο, «απειλώντας» πως μπορεί να υπάρξει αποπομπή της Ελλάδας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας (Visa Waiver Program) για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική, αν μέχρι τα μέσα του 2017 δεν έχει ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μάλιστα στον «Ελεύθερο Τύπο» πως «άσχετα με το τι ζητάνε οι Αμερικανοί. εμείς έπρεπε ούτως ή άλλως να εκδώσουμε δελτία ταυτότητας, διότι αυτό αποτελεί –μεταξύ άλλων- δέσμευση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2006.

Μέχρι τα μέσα του Ιουνίου 2016 οι επιτροπές θα παραδώσουν έτοιμους τους φακέλους με τις προτάσεις τους.

Στη συνέχεια, θα δοθεί η πολιτική έγκριση και θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση των νέου τύπου ταυτοτήτων.

Κατόπιν, θα γίνει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο και αν όλα πάνε καλά μετά από τρεις μήνες θα πέσουν οι υπογραφές.

Εκτιμάμε ότι οι πολίτες θα έχουν στα χέρια τους τα σύγχρονα έγγραφα την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017.

Αν οτιδήποτε μας καθυστερήσει οι εταίροι μας εκτιμάμε ότι θα μας δώσουν –όπως συνηθίζεται- σιωπηρές παρατάσεις, οπότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: