30.4.16

Σε προμνημονιακά επίπεδα η τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα...

Κέρκυρα

Στο επίκεντρο των τουριστών βρίσκεται η Κέρκυρα... για τις μέρες του Πάσχα, με τους επισκέπτες να «βουλιάζουν» το νησί προκειμένου να ζήσουν από κοντά το κερκυραϊκά έθιμα των ημερών.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα σχημάτιζαν καθημερινά -μέχρι και αργά χθες το βράδυ- ουρές χιλιομέτρων προκειμένου να βρουν μια θέση στα πλοία της γραμμής ώστε να φτάσουν στο λιμάνι της νύφης του Ιονίου.

Ο λιμενάρχης Κέρκυρας δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι περισσότεροι από 31.700 επιβάτες έφτασαν στο νησί έως χθες βράδυ με τα πλοία της γραμμής, εκτοξεύοντας το ποσοστό επισκεψιμότητας στο 37% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια ώρα, επιπλέον 12.000 τουρίστες βρέθηκαν στο νησί των Φαιάκων με τα 15 κρουαζιερόπλοια που «έπιασαν λιμάνι» τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν ήταν και λίγοι όσοι προτίμησαν να έρθουν στο νησί αεροπορικώς, «απογειώνοντας» έτσι τον αριθμό των επισκεπτών.

Σήμερα η επισκεψιμότητα στην Κέρκυρα αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς πολλοί επέλεξαν να ταξιδέψουν το Μεγάλο Σάββατο.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες επισκέπτες προσεγγίζουν το λιμάνι, με τα πλοία της γραμμής να είναι ασφυκτικά γεμάτα και να θυμίζουν, όπως λένε οι Κερκυραίοι, «προμνημονιακές εποχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: